avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RESTRUCTURARE VERSUS REORGANIZARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RESTRUCTURARE VERSUS REORGANIZARE

Care este diferenta dintre restructurare si reorganizare si care sunt implicatiile din partea angajatilor si a angajatorilor.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:11, 18 Noiembrie 2009
Cand vorbim de restructurare, consider ca vorbim despre o modificare constructiva si functionala a structurii organizatorice a unui sistem sau subsistem. Practic, in realizarea ei, trebuie avut in vedere ansamblul elementelor teoretice si metodologice referitoare la principiile de organizare, organigrama, metodologia organizarii, Regulamentul de Organizare si Functionare, descrieri de functii si posturi. Privite dintr-un alt unghi, prin reorganizare/restructurare putem intelege toate masurile economice, fiscale si juridice necesare pentru mentinerea durabila a situatiei care aduce profit unei societati. Reorganizarea poate insemna si o reprofilare, iar implicatiile din partea angajatilor si angajatorilor sunt multiple, particularizate in functie de complexitatea situatiei de criza, in contextul in care, atat angajatii cat si angajatorii cauta sa evite efectele negative nedorite. Oricum, este un subiect destul de amplu, care nu stiu cat de multe lamuriri poate primi pe forum.
Restructurarea este modificare apreciabila, din punct de vedere constructiv si functional, a structurii organizatorice a unui sistem sau subsistem. In realizarea restructurarii trebuie avut in vedere ansamblul elementelor teoretico-metodologice referitoare la structura organizatorica: principiile de organizare, metodologia organizarii, organigrama, regulamentul de organizare si functionare, descrierile de functii si posturi etc.

Reorganizarea este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;
c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Structura organizatorica si functionala laviniamaria89 laviniamaria89 Buna, am o intrebare in legatura cu prezentarea structurii organizatorice si functionale a unei banci, pentru licenta, ce reprezinta mai exact aceasta ... (vezi toată discuția)
Structura functionala (partea de conducere) la o sc miki2_1 miki2_1 Buna, Am ajuns si eu in ultimul an de facultate si am de facut licenta. Problema e ca am gestiunea si contabilitatea capitalurilor proprii la o SC. In planul ... (vezi toată discuția)
R.o.f. carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am rugamintea sa-mi transmiteti, daca se poate, un model de Regulament de Organizare si Functionare. Am intocmit Regulament de Ordine Interioara, ... (vezi toată discuția)