avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actionar minoritar decedat si fara mostenitori - cum ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actionar minoritar decedat si fara mostenitori - cum se pot dobandi toate actiunile?

O firma germana doreste sa cumpere 100% din actiunile unui SA din Romania si apoi sa transforme acest SA intr-un SRL unde sa fie asociat unic;
Astfel, cumpara toate actiunile din firma romana , mai putin cele detinute de un actionar (0,5%) care intre timp decedeaza si nu are nici un fel de mostenitori!
Ce poate face firma straina pentru a devenit detinatorul intregului capital social al SA si a putea transforma ulterior acest SA in SRL unde sa fie singurul asociat.?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:39, 19 Noiembrie 2009
In cazul mostenirilor vacante, Statul este cel care culege mostenirea, prin unitatea administrativ-teritoriala unde a decedat defunctul.
Certificatul de vacanta succesorala il da notarul competent.
Legea 297/2004 - si daca detineti min. 95 % aveti toate sansele sa obtineti si limita de 100%
Legea 297 se aplica numai societatilor listate unde cu siguranta nu sunt numai 2 actionari! Ca sa nu mai vorbim ca acolo oferta de preluare era obligatorie si existau cu totul alte reguli. Aici e clar ca vorbim de o SA inchisa, deci legea 297/2004 nu este aplicabila.

Mostenirea e vacanta, deci luati legatura cu un notar si vedeti cum se poate urgenta procedura. Interesul este numai al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire asociat din societate pe actiuni elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez la o societate pe actiuni, in care sunt doi asociati. Unul dintre asociati (care ... (vezi toată discuția)
Dividende de la actiuni detinute la o societate katyS katyS Pana in anul 2012 am primit dividende de la o societate in urma depunerii la o societate a cupoanelor pe care le-am primit cu totii dupa decembrie 1989. La ... (vezi toată discuția)
Cum se valorifica actiunile de la o societate pe actiuni. listate sau nu pe bursa. karmazenusifengshuiu karmazenusifengshuiu Detin mai multe actiuni mai vechi la societati de care nu mai stiu foarte multe lucruri. Unele dintre ele probabil s-au dizolvat si din cate stiu n-am ce ... (vezi toată discuția)