avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Soțul meu este executat silit pentru un credit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Soțul meu este executat silit pentru un credit de nevoi personale. Se poate vinde locuința bun comun dacă e ipotecată la o bancă?

Buna ziua,
Sotul meu este executat silit pentru un credit de nevoi personale. Locuinta, proprietate comuna este ipotecata la o banca.
Se poate vinde acest imobil ipotecat avand in vedere cele descrise mai sus?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:28, 5 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt ce intrebati, daca va poate executa imobiliar, pt creditul de nevoi personale ?
Da, imobilul poate fi executat silit, dar din banii obtinuti, intai se indestuleaza banca care are ipoteca.
Daca ajungeti totusi la executare, faceti contestatie.
Nu, intreb daca pot vinde proprietatea, bineinteles ca se achita creditul ipotecar.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti lua avans, achitati creditul ipotecar, radiati ipoteca si perfectati actul de vanzare.
Un pret de peste 45000 lei trebuie platit prin banca si daca aveti conturile blocate, veti achita vrand nevrand si acel imprumut.
Multumesc. Sotul nu are serviciu, nici conturi bancare...
Va trebui sa isi faca cont daca vinde casa.

in ce priveste executarea pt creditul de nevoi personale, executarea poate fi si imobiliara dat fiind faptul ca nu are venituri.
daca e vb de un credit vechi, poate a intervenit prescriptia.

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Cred nevoi pers kinga-amalia kinga-amalia nu pot achita suma totala 17800 ron si voi ajunge la executor silit ce pot patii traiesc in strainatate (vezi toată discuția)