avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am îndoit ușor brațul barierei condominiului iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am îndoit ușor brațul barierei condominiului iar președintele asociației refuză să ia legătura cu asigurătorul și cu poliția, el dorind ca eu sa suport contravaloarea reparației. Este acesta un abuz?

Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte eu fiind a doua masina, prima mașină a acționat deschiderea barierei, eu cand m-am apropiat la cca 1-2 m, bariera a inceput coborârea, am acționat comanda de deschidere dar din cauza setărilor barierei, nu ia comanda cand este in curs de coborâre, fiind zăpada pe jos masina nu s-a oprit inaintea barierei, barieră căzând pe parbrizul masinii, moment in care bratul barierei a fost îndoit usor. Am fost la serviciul de accidente rutiere usoare, raspunsul fiind :nu este accident rutier, nu intră in atributiile noastre, mergeti la sectia de politie pe raza careia se afla imobilul ).
Am dat declarație la sectia de politie, mi s-a reținut copie a asigurarii si a C.I, am primit numar de înregistrare si copie a declaratiei. Am anuntat președintele de asociație (prin SMS si telefonic), și am lasat in cutia poștală a asociatiei documentele pe care le-am primit de la politie.(acele copii), documente pe care mi le-a returnat in cutia postala.
Am luat legătura cu asiguratorul de RCA, si din acest moment președintele trebuia sa sune la asigurator pentru demararea procedurii de drspagubire.
Președintele refuză să ia legătura cu firma de asigurari si cu sectia de politie pentru a i se înmâna P.V-ul de constatare, el dorind ca eu sa suport contravaloare respirației.
A pus la avizier un anunt de convocare la sedinta a proprietari, iar unul dintre subiecte de dezbatere fiind reparatia barierei pe banii asociatiei, iar ulterior sa se indrepte impotriva mea pentru recuperarea banilor.
La avizier sunt trecute datele mele (nume, prenume, numar de înmatriculare al autoturismului., apartamentul la care locuiesc), precizand verbal, sa vina vecinii sa recupereze banii pe reparatia barierei.
Conform GDPR, este legal sa afiseze aceste date personale, precum si sa faca publica inregistrarea video?
As dori sa actionez in instanta asociația de proprietari, precum si presedintele de asociație, pentru abuz si nerespectarea GDPR.
Am vre-o sansa de izbândă?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
RCA nu acoperă daunele.
Pare sa fie culpa dvs. la o prima vedere.
RCA acoperă pagubele, am scris ca am sunat la asigurator, iar răspunsul a fost: declarați la sectia de politie de care apartine imobilul si administratorul clădirii sa ia legatura cu noi pentru al îndruma pentru recuperarea prejudiciului.
In acest caz adresați cerere asociației si anexat răspunsul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Asociatiile de proprietari nu intra sub incidenta operatorilor cu date cu caracter personal
2-Este culpa dv exclusiva ca ati actionat bariera in timpul cand aceasta deja derula actionare anterioara de catre soferul de la primul vehicul
3-In conditiile in care asiguratorul a incheiat documente pentru constatare prejudicii generate de actul dv de vointa ,in eventualitatea in care sunteti actionat de catre asociatia de proprietari pentru recuperare prejudiciu,dv puteti depune documentele incheiate de catre asigurator
4-Nu aveti sanse sa obtineti hotarare judecatoreasca favorabila in eventuala actionare in instanta a reprezentantului legal al asociatiei sau a persoanei juridice=asociatia de proprietari
Multumrsc.
Voi face o cerere.
Dar trebuie sa o trimit prin posta sau curier pentru a avrea confirmarea de primire?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In acest caz adresați cerere asociației si anexat răspunsul.

Alte discuții în legătură

Accident la iesirea din curtea "complexului rezidențial" mircea_m mircea_m Locuiesc într un complex compus din doua blocuri dotat la intrare cu barieră, in curtea interioară sunt locuri de parcare cumpărate, la iesirea din curte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care ... Horia Marin Horia Marin Buna ziua, Intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care dețin apartament dar nu am mașină și nici loc de parcare s a decis repararea barierei ... (vezi toată discuția)
Partile comune/bariera rebell_rose rebell_rose Buna ziua Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca ... (vezi toată discuția)