Buna ziua
Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca reparatia barierei nu trebuie sa se repartizeze dupa cota parte indiviza ci dupa nr de masini. Subliniaza faptul ca sunt familii care detin 2 sau 3 masini iar alte familii nu au nici una.
Exista in vreun articol in care este specificat repartizarea cheltuielilor cu reparatia si intretinerea barierelor.
Va multumesc pentru ajutor
Daca asociatia respectiva nu a facut precizari referitoare la situatia proprietarilor care detin mai multe vehicule,atunci bariera reprezinta parte comuna si reparatia acesteia se repartizeaza pe cota parte indiviza
Poate ne lamurim daca ne spuneti cum functioneaza acea bariera.
O poate deschide orice proprietar cu masina sau fara masina?
Proprietarii care intra si ies din acel complex fara a detine masina, trebuie sa foloseasca acea bariera sau nu?
Acea bariera este trecuta in actele de proprietate ale tuturor proprietarilor de apartamente din cele 2 blocuri si a proprietarilor de vile?
Eu cred ca toate cheltuielile cu acea bariera trebuiesc suportate de catre detinatorii de masini,
pe numar de masini daca acea bariera este instalata pentru limitarea accesului masinilor si folosita doar de cei care au masini.
Daca toate cheltuielile sunt suportate de cei cu masini, atunci cand vine cineva in vizita, sau cand trebuie sa intre cineva cu mobila, electrocasnice, TAXI la cei fara masini nu pot intra?
Eu cred ca acele bariere au acelasi statut ca si liftul intr-un condominiu, reparatia si service-ul suportat de toti proprietarii, iar curentul doar de cei care il utilizeaza (in cazul acesta utilizeaza barierele).
Acele bariere sut folosite de toti proprietarii din complex. Exista un proprietar care nu are masina dar are loc de parcare trecut in contractul de vanzare-cumparare si telecomanda pentru bariere.
Vreau sa specific ca bariera este legata la contoarul cu iluminatul stradal si casa scarii ( nu are contoar separat; in cazul asta cum separ factura de lumina?)