avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... partile comune/bariera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

partile comune/bariera

Buna ziua
Intr-un complex cu 2 blocuri si 10 vile, intrarea se face prin 2 intrari. Fiecare intrare are cate o bariera. Un locatar contesta faptul ca reparatia barierei nu trebuie sa se repartizeze dupa cota parte indiviza ci dupa nr de masini. Subliniaza faptul ca sunt familii care detin 2 sau 3 masini iar alte familii nu au nici una.
Exista in vreun articol in care este specificat repartizarea cheltuielilor cu reparatia si intretinerea barierelor.
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:45, 26 Noiembrie 2012
Daca asociatia respectiva nu a facut precizari referitoare la situatia proprietarilor care detin mai multe vehicule,atunci bariera reprezinta parte comuna si reparatia acesteia se repartizeaza pe cota parte indiviza
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
ynocentta, utilizator
Reparatia si service-ul se repartizeaza pe cota-parte indiviza, iar curentul pentru functionarea barierei se repartizeaza pe numarul de masini.
Poate ne lamurim daca ne spuneti cum functioneaza acea bariera.
O poate deschide orice proprietar cu masina sau fara masina?
Proprietarii care intra si ies din acel complex fara a detine masina, trebuie sa foloseasca acea bariera sau nu?
Acea bariera este trecuta in actele de proprietate ale tuturor proprietarilor de apartamente din cele 2 blocuri si a proprietarilor de vile?
Eu cred ca toate cheltuielile cu acea bariera trebuiesc suportate de catre detinatorii de masini,
pe numar de masini daca acea bariera este instalata pentru limitarea accesului masinilor si folosita doar de cei care au masini.
Daca toate cheltuielile sunt suportate de cei cu masini, atunci cand vine cineva in vizita, sau cand trebuie sa intre cineva cu mobila, electrocasnice, TAXI la cei fara masini nu pot intra?
Eu cred ca acele bariere au acelasi statut ca si liftul intr-un condominiu, reparatia si service-ul suportat de toti proprietarii, iar curentul doar de cei care il utilizeaza (in cazul acesta utilizeaza barierele).
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Bna ziua,

Acele bariere sut folosite de toti proprietarii din complex. Exista un proprietar care nu are masina dar are loc de parcare trecut in contractul de vanzare-cumparare si telecomanda pentru bariere.
Vreau sa specific ca bariera este legata la contoarul cu iluminatul stradal si casa scarii ( nu are contoar separat; in cazul asta cum separ factura de lumina?)

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care ... Horia Marin Horia Marin Buna ziua, Intr un complex rezidential cu 7 blocuri, in care dețin apartament dar nu am mașină și nici loc de parcare s a decis repararea barierei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)