avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vacanță anulată de agenție
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vacanță anulată de agenție

Buna ziua , am o intrebare daca ma puteti ajuta .
Anul trecut in noiembrie-decembrie am platit o vacanta agentiei Aliss Holiday , iar azi ne anunta ca aceasta calatorie s-a anulat si ca ne poate face alta oferta , sau sa plecam mai tarziu tot in acelasi loc unde am platit . Noi nu punem merge in alta zi , deoarece fratele meu are biletul de intoarcere inapoi in anglia pe data de 11.06.2019. Plecarea initiala trebuia sa fie in 3.06.2019, deci el practic isi pierde aceasta excursie. Noi avem un CONTRACT semnat cu agentia aceasta , in caz ca nu l respectam sau nu mai plateam restul banilor , pierdeam tot ce am platit pana la plecare .
Intrebarea mea este. Noi nu putem face nimic ca si ei sa ne despagubeasca ? Deoarece contractul trebuie respectat de ambele parti .
P.s. Ne-au zis ca ne vor restitui banii care i am dat pana in momentul de fata.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:41, 5 Februarie 2019
In functie de clauzele contractuale va pot despagubi dar banuiesc ca nu se prevede asa ceva.
Va puteti doar recupera banii.

Probabil ca excursia nu s-a anulat din culpa lor.
Daca excursia s-a anulat din culpa lor se pot acorda despagubiri.
Depinde insa si de clauzele contractuale.

Ei va penalizau deoarece existau clauzele contractuale.
Am inteles , va multumesc !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

In functie de clauzele contractuale va pot despagubi dar banuiesc ca nu se prevede asa ceva.
Va puteti doar recupera banii.

Probabil ca excursia nu s-a anulat din culpa lor.
Daca excursia s-a anulat din culpa lor se pot acorda despagubiri.
Depinde insa si de clauzele contractuale.

Ei va penalizau deoarece existau clauzele contractuale.

Si eu am luat un bilet si am discutat cu agenția despre anularea excursiei ca ipoteza.
Mi-au spus ca, în situatia în care nu se acoperă toate locurile excursia se poate anula dar m-au asigurat ca pana in prezent nu a fost niciodată anulată excursia către destinația respectivă.
Si pe mine m-ar încurca pentru ca sunt foarte exact cu termenele de judecată si mi- s-ar strica toate socotelile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire contravaloare bilet cfr - trenul pierdut din cauza softrans sodoraz sodoraz Buna ziua, In data de 25.05.2018, trenul Softrans din Constanta inspre Bucuresti Nord a fost anulat ( am fost anuntat de aceasta anulare, cu aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma poate ajuta cineva ? am platit o vacanta in dubai ... kirch kirch Buna ziua Ma poate ajuta cineva ? Am platit o vacanta in Dubai ,plecarea fiind pe 28.03 .2023. Cu 6 zile inainte de plecare sotia a facut Covid . Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Despagubire excursie steckel bela steckel bela Buna seara! In data de 2 august am achizitionat de la o agentie de turism un circuit in Egipt cu contract semnat intre parti continand date fixe de plecare si ... (vezi toată discuția)