avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... despagubire excursie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

despagubire excursie

Buna seara!
In data de 2 august am achizitionat de la o agentie de turism un circuit in Egipt cu contract semnat intre parti continand date fixe de plecare si sosire. In baza acestui contract am cumparat bilete de avion Cluj-Bucuresti. In luna Septembrie am fost informat ca s-au schimbat datele de plecare si sosire. Am cumparat bilete noi de avion deoarece am fost asigurat in scris ca nu se vor mai modifica datele de calatorie. Azi 12 10 2017 am primit un e-mail prin care am fost informat ca se modifica din nou data de sosire. Va trebui sa cumpar alte bilete de avion pentru retur. Este vorba de 2 persoane.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez aceste cheltuieli ? Oare protectia consumatorului este o solutie sau sa-i dau in judecata cerand si despagubiri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:58, 12 Octombrie 2017
Depinde ce clauze contractuale exista.
Depinde cine este de vină de schimbarea datelor.
Este un proces complicat si avocatul v-ar costa mult deoarece e vorba si de măiestria avocatiala intr-un astfel de proces.
Cu ce suma ati fost prejudiciat?

Încercați la OPC
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu este vorba neaparat de suma in sine ( 800 lei) ci de bataia de joc a unor agentii de turism din Romania care nu ii respecta pe turistii care le asigura supravietuirea. Pentru acest lucru as fi vrut sa intreprind ceva.
Va inteleg foarte bine supărarea.
Mergeți la OPC

Pentru o judecată trebuie analizate multe lucruri.
Trebuie stabilit în mod exact daca este culpa agenției romane sau ce s-a întâmplat si trebuie văzut si contractul.

Oricum aveti tot dreptul să fiți supărat în mod neîndoielnic dar dreptul poate sa fie foarte complicat...

Poate era mai simplu sa rezolviti contractul si sa va dea banii inapoi inainte de a fi platit modificările.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu doua luni am cumparat doua bilete de avion ... Adi Cojocaru Adi Cojocaru Buna ziua, In urma cu doua luni am cumparat doua bilete de avion tur-retur. de la o agentie de turism. Cu 24 de ore inainte de zbor am fost confirmati cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie ... Radulavynya Radulavynya Buna ziua In luna iulie anul trecut am cumparat de la o agentie de turism online 3 bilete de Avion pe ruta Bucuresti - New York si retur. A intervenit ... (vezi toată discuția)
Paralela 45 reclamatie ralucacernica ralucacernica Buna ziua, am un contract semnat cu paralela45 pentru un sejur in egipt care incepe pe 17mai 2020 pe care eu vreau sa il anulez, iar agentia imi spune ca am ... (vezi toată discuția)