Buna seara!
In data de 2 august am achizitionat de la o agentie de turism un circuit in Egipt cu contract semnat intre parti continand date fixe de plecare si sosire. In baza acestui contract am cumparat bilete de avion Cluj-Bucuresti. In luna Septembrie am fost informat ca s-au schimbat datele de plecare si sosire. Am cumparat bilete noi de avion deoarece am fost asigurat in scris ca nu se vor mai modifica datele de calatorie. Azi 12 10 2017 am primit un e-mail prin care am fost informat ca se modifica din nou data de sosire. Va trebui sa cumpar alte bilete de avion pentru retur. Este vorba de 2 persoane.Intrebarea mea este cum pot sa recuperez aceste cheltuieli ? Oare protectia consumatorului este o solutie sau sa-i dau in judecata cerand si despagubiri?
Depinde ce clauze contractuale exista.
Depinde cine este de vină de schimbarea datelor.
Este un proces complicat si avocatul v-ar costa mult deoarece e vorba si de măiestria avocatiala intr-un astfel de proces.
Cu ce suma ati fost prejudiciat?
Nu este vorba neaparat de suma in sine ( 800 lei) ci de bataia de joc a unor agentii de turism din Romania care nu ii respecta pe turistii care le asigura supravietuirea. Pentru acest lucru as fi vrut sa intreprind ceva.
Pentru o judecată trebuie analizate multe lucruri.
Trebuie stabilit în mod exact daca este culpa agenției romane sau ce s-a întâmplat si trebuie văzut si contractul.
Oricum aveti tot dreptul să fiți supărat în mod neîndoielnic dar dreptul poate sa fie foarte complicat...
Poate era mai simplu sa rezolviti contractul si sa va dea banii inapoi inainte de a fi platit modificările.