avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cu scutire de raport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cu scutire de raport

Bună seara ,soțul a primit de la parinti(ambii fiind in viata )un apartament prin donatie cu scutire de raport.Sotul mai are un frate care in momentul in care sa făcut donația a dat o declarație la notar că nu va avea nici un fel de pretenție asupra apartamentului.Au murit socrii amândoi. Sa făcut succesiune după socru prima dată și cei doi copii au cedat mamei partea lor după tată,soacra in momentul decesului având un întreg la care nu a făcut nici un act la nici un copil.Sotul a introdus taxa de succesiune după mamă Dar,fratele a venit cu actul de donatie la masa partajabila dar fără să atașeze declarația pe care a dat-o. Judecatoarea a fost de acord cu introducerea actului de donatie si la pus sa timbreze pt donație. Spuneti-mi va rog se poate sparge actul de donație in conditiile pe care vi le-am explicat?In declarația pe care a dat-o fratele la notar spune că nu are pretenții la apartament pt ca el rămâne moștenitor la un alt imobil dar fără nici un document din care să reiese acest lucru doar din aceeași declarație dată pt apartament.Spunetimi va rog cum ramane cu apartamentul și celălalt imobil unde au cota cei doi de 1/2(jumatate-jumatate)?Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Robertho2010 , utilizator 22:15, 5 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor evalua cele doua imobile , se va tine cont de dorinta defunctului si de rezerva succesorala a fratelui . Depuneti dvs. acea declaratie la dosar.
Multumesc pt raspuns deci sa inteleg ca instanța anulează actul de donatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Act de donatie mitimama2000 mitimama2000 Acum 13 ani parintii sotului i-au donat o casa(in care locuim ,pe care am renovat-o,apoi am mai facut o extindere,casa fiind foarte veche,cred ca in jur de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)