Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum sa procedez in situația următoare:
Am câștigat un proces cu Casa de Pensii Buzau pentru recalcularea pensiei. La dosar exista un raport de expertiza care stabilește ca pensia ar trebui sa fie mai mare cu 330 de lei. Hotărârea judecătorească prevede “ Admite acţiunea precizată. Obligă pârâta la recalcularea pensiei pentru limită de vârstă conform raportului de expertiză judiciară întocmit de expert.” Casa de Pensii nu a făcut apel.
Așteptând noua decizie pentru pensie, Casa de Pensii ma cheamă printr-o scrisoare sa ma prezint la ei. Aici funcționarul îmi spune ca nu pot aplica hotărârea judecătorească, pentru ca nu se precizează in hotărâre cu cat se mărește pensia. Apoi îmi spune ca oricum pensia pe care o am acum e mai mare decât ar trebui sa fie, conform nu-știu-căror calcule făcute de ei.
Nu știu ce am de făcut acum. Sa astept sa nu se întâmple nimic? Cum ii pot determina sa pună in aplicare hotărârea judecătorească?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Insistati in executarea hotararii judecatoresti. In paralel puteti formula o cerere la tribunalul care a judecat cauza la acelasi numar de dosar , prin care cereti lamurirea dispozitivului hotararii aratand pozitia casei de pensii . Tribunalul trebuie sa specifice in concret punctajul ce trebuie avut in vedere de casa de pensii la stabilirea drepturilor si data de la care se face recalcularea .Aratati ca nu se poate pune in executare sentinta in lipsa acestor lamuriri.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Cum as putea sa insist pentru punerea in aplicare a hotărârii judecătorești? Fac o adresa la Casa de Pensii prin care le solicit sa aplice hotărârea judecătorească?