avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce este de făcut când minorul refuză să-și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce este de făcut când minorul refuză să-și însoțească mama?

Bună seara!

Vă cer ajutorul din nou, ajutați-mă vă rog! De câteva luni mă tot lovesc de refuzul minorului în ceea ce privește programul de relații personale. Instanța a decis: minorul să meargă la adresa mea pentru a ne putea facilita relațiile personale, dar minorul este foarte încăpățânat/alienat și refuză acest lucru. Am încercat prin metode calde să-l conving dar NU vrea. Am încercat să vorbesc cu tatăl minorului, dar acesta îmi aruncă doar cum că, dacă minorul nu vrea să mă însoțească de bunăvoie, atunci el sau altcineva nu-l pot obliga. Copilul la fel îmi zice, nu-l obligă nimeni, dacă el însuși nu-și dorește. Copilul nu vrea să meargă la psiholog, are vârsta de 10ani și jumătate, refuză orice contact cu mine, însă îmi cere cadouri, bani, s.m.d.!

1. Cum să fac, cum pot duce copilul la psiholog dacă acesta nu dorește? Și dacă ar merge la psiholog, el tot ar refuza să mă însoțească. Nu știu de ce.

2. Vă întreb pe dvs., ce este de făcut atunci când copilul refuză aceste lucruri, iar tată-su tace, nu intervine cu nimic pentru a schimba deciziile copilului? De fapt, el îi zice copilului: '' Tată, dacă nu vrei să mergi la maică-ta, nu te obligă nimeni!'' Este normal ca tatăl său să nu aibă un cuvânt de spus în fața unui copil de 10ani și jumătate?

3. Am decis să apelez la un executor dar nu știu dacă trebuie să fiu în țară pentru a face acest pas, adică dacă pot apela înainte de a merge eu să-l iau pe minor, pentru a pregăti copilul cu ajutorul unui psiholog, sau trebuie să apelez la executor doar atunci când merg personal la domiciliul minorului? Nu știu nimic de acest aspect, de aceea prefer să vă întreb pe dvs.

4. Dacă minorul va merge la psiholog și tot va refuza să mă însoțească de bunăvoie, atunci ce pot face, care ar fi următoarea mișcare pentru a-mi recâștiga fiul? Pot să cer tatălui prestații bănești în instanță pentru refuzul minorului? Răspunde tatăl său pentru refuzul minorului, chiar dacă psihologul constată că minorul refuză de bunăvoie? Spun acest lucru datorită faptului că, sunt sigură, doar așa tatăl minorului ar putea ajuta la respectarea relaților personale ce ni se cuvin, atât mie cât și minorului. Este posibil sau Nu? Avocata m-a băgat în ceață, nu știu ce să mai cred. Dumneaei, a zis că se poate cere prestații bănești doar atunci când psihologul constată că minorul este alienat, ci nu atunci când acesta nu dorește de bunăvoie.

Vă sunt recunoscătoare pentru orice sfat, dacă veți dori să mi-l dați.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 21:21, 8 Februarie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti obliga minorul sa vina la dvs. si nici tatal sau, ci doar sa incercati sa-l convingeti. Va puteti adresa Directiei de protectia minorului (DGASPC) care va putea dispune sedinte la psiholog la care sa va prezentati cu totii timp de mai multe luni, La fel si daca va adresati unui executor, acesta nu va putea lua cu forta minorul si va apela la DGASPC , se va ajunge la aceleasi sedinte . Daca nu sunteti in tara nu aveti cum sa executati silit o asemenea sentinta .
Asteptati un timp si incercati sa aveti o relatie buna cu fostul sot in interesul superior al minorului pentru rezolvarea pe cale amiabila . Cand ati divortat si ati lasat minorul tatalui , v-ati asumat un asemenea rezultat , asa ca trebuie sa acceptati situatia si sa procedati cu calm , sa intelegeti ca autoritatile si forta fac mai mult rau copilului . In timp copilul va veni singur la dvs.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura varianta legala este prin executor judecatoresc. Da, trebuie sa fiti in tara, pentru ca va va insoti sa vi se predea minorul.
Alte raspunsuri eu nu imi permit sa va dau, moral si crestineste dvs stiti mai bine de ce insistati, daca acest copil nu va vrea.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Singura varianta legala este prin executor judecatoresc. Da, trebuie sa fiti in tara, pentru ca va va insoti sa vi se predea minorul.
Alte raspunsuri eu nu imi permit sa va dau, moral si crestineste dvs stiti mai bine de ce insistati, daca acest copil nu va vrea.

Vă mulțumesc de răspuns.
Da, voi merge în țară pentru a începe o executare silită. Doar şansa asta mi-a rămas. Copilul mă vrea, dar tatăl său, NU! Dânsul mă vrea aproape de minor doar financiar. Copilul face/zice ce-i învățat, dar în sinea lui suferă foarte mult. Ştiu asta, s-a mai scăpat din când la mine, el singur mă consolează: lasă mami, trece timpul şi am să vin şi la tine! Deci, problema este tatăl său, ci nu copilul. Sănătate multă!
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Ana-Maria8686, utilizator

Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:

Nu puteti obliga minorul sa vina la dvs. si nici tatal sau, ci doar sa incercati sa-l convingeti. Va puteti adresa Directiei de protectia minorului (DGASPC) care va putea dispune sedinte la psiholog la care sa va prezentati cu totii timp de mai multe luni, La fel si daca va adresati unui executor, acesta nu va putea lua cu forta minorul si va apela la DGASPC , se va ajunge la aceleasi sedinte . Daca nu sunteti in tara nu aveti cum sa executati silit o asemenea sentinta .
Asteptati un timp si incercati sa aveti o relatie buna cu fostul sot in interesul superior al minorului pentru rezolvarea pe cale amiabila . Cand ati divortat si ati lasat minorul tatalui , v-ati asumat un asemenea rezultat , asa ca trebuie sa acceptati situatia si sa procedati cu calm , sa intelegeti ca autoritatile si forta fac mai mult rau copilului . In timp copilul va veni singur la dvs.

Vă mulțumesc de răspuns.

1. V-am răspuns mai devreme, dar cred că ori n-am scris unde trebuia, ori au fost probleme tehnice. Nu ştiu.

2. Minorul nu I l-am lăsat eu de bunăvoie. Fostul soț şi-a găsit o doamnă, a divorțat de mine fără ştirea mea şi s-a căsătorit cu dânsa. De aceea, eu neştiind de divorț, m-am trezit şi divorțată şi fără copil. După, am încercat pentru reîncredințare minor, dar n-am avut reşedința în țară, am avut casă cu chirie în străinătate ( am locuit înainte 1 an cu fostul soț ), soțul având o casă în țară cu 6 camere ( moştenită ). Deci, eu am pierdut procesul de reîncredințare, el l-a câştigat. Apoi, am zis Ok, ce era să fac....decât să aştept. Şi ce credeți, aştept şi acum, dar fără rezultat. Pentru minor, mă zbat, vreau să-i fiu alături din toate punctele de vedere, ci nu doar financiar....aşa cum vrea tatăl său. O să merg în țară pentru a aplica o executare silită, şi nu doar pentru a-mi lua copilul la domiciliul meu, ci şi pentru a-mi cere dreptul de a vorbi telefonic cu minorul zilnic, de al vedea în weekend-uri pe skype, mess, s.m.d, pentru a merge copilul cele 6 luni la psiholog. Precizez: instanța mi-au dat aceste drepturi, tatăl minorului este obligat să ducă copilul la consiliere psihologică timp de 6 luni. Dar tatăl refuză aceste obligații, el îmi dă copilul la telefon o dată la 2-3 luni, pe skype, mess....NICIODATĂ, iar la psiholog invocă scuza: refuză minorul să meargă!!! Acum vă întreb pe dvs, cât timp ar trebui să mai aştept pentru a-mi putea facilita drepturile date, atât mie cât şi minorului!?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
care ar fi următoarea mișcare pentru a-mi recâștiga fiul? Pot să cer tatălui prestații bănești în instanță pentru refuzul minorului

prestatiile banesti credeti ca ar fi o cale sa va "recastigati" copilul?
Cam ce credeti ca-i va spune tatal in acest timp? Nu pot sa-ti mai iau o pereche de adiddasi ca-i platesc maica-ti banii astia. La vara nu mergem in vacanta caci n-am bani. Face ma-ta vacanta pe banii mei. Si tot asa. Ziceti ca asta va conduce la "recastigarea" copilului?

Alte discuții în legătură

Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Alienare parentală. cum pot relua legătura cu copilul fără să-l traumatizez obligându-l la asta? 2007c 2007c Buna seara Sunt divortat de 3 ani si am un baiat in varsta de 11 ani care locuieste cu mama lui. In primele 6 luni dupa divort relatia cu copilul a fost una ... (vezi toată discuția)