Cabinet Individual Avocatura CAZACU IOANA a scris:
Nu puteti obliga minorul sa vina la dvs. si nici tatal sau, ci doar sa incercati sa-l convingeti. Va puteti adresa Directiei de protectia minorului (DGASPC) care va putea dispune sedinte la psiholog la care sa va prezentati cu totii timp de mai multe luni, La fel si daca va adresati unui executor, acesta nu va putea lua cu forta minorul si va apela la DGASPC , se va ajunge la aceleasi sedinte . Daca nu sunteti in tara nu aveti cum sa executati silit o asemenea sentinta .
Asteptati un timp si incercati sa aveti o relatie buna cu fostul sot in interesul superior al minorului pentru rezolvarea pe cale amiabila . Cand ati divortat si ati lasat minorul tatalui , v-ati asumat un asemenea rezultat , asa ca trebuie sa acceptati situatia si sa procedati cu calm , sa intelegeti ca autoritatile si forta fac mai mult rau copilului . In timp copilul va veni singur la dvs.
Vă mulțumesc de răspuns.
1. V-am răspuns mai devreme, dar cred că ori n-am scris unde trebuia, ori au fost probleme tehnice. Nu ştiu.
2. Minorul nu I l-am lăsat eu de bunăvoie. Fostul soț şi-a găsit o doamnă, a divorțat de mine fără ştirea mea şi s-a căsătorit cu dânsa. De aceea, eu neştiind de divorț, m-am trezit şi divorțată şi fără copil. După, am încercat pentru reîncredințare minor, dar n-am avut reşedința în țară, am avut casă cu chirie în străinătate ( am locuit înainte 1 an cu fostul soț ), soțul având o casă în țară cu 6 camere ( moştenită ). Deci, eu am pierdut procesul de reîncredințare, el l-a câştigat. Apoi, am zis Ok, ce era să fac....decât să aştept. Şi ce credeți, aştept şi acum, dar fără rezultat. Pentru minor, mă zbat, vreau să-i fiu alături din toate punctele de vedere, ci nu doar financiar....aşa cum vrea tatăl său. O să merg în țară pentru a aplica o executare silită, şi nu doar pentru a-mi lua copilul la domiciliul meu, ci şi pentru a-mi cere dreptul de a vorbi telefonic cu minorul zilnic, de al vedea în weekend-uri pe skype, mess, s.m.d, pentru a merge copilul cele 6 luni la psiholog. Precizez: instanța mi-au dat aceste drepturi, tatăl minorului este obligat să ducă copilul la consiliere psihologică timp de 6 luni. Dar tatăl refuză aceste obligații, el îmi dă copilul la telefon o dată la 2-3 luni, pe skype, mess....NICIODATĂ, iar la psiholog invocă scuza: refuză minorul să meargă!!! Acum vă întreb pe dvs, cât timp ar trebui să mai aştept pentru a-mi putea facilita drepturile date, atât mie cât şi minorului!?