avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Poze
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Poze

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: detin un magazin online si am identificat ca o parte din pozele produselor mele sunt folosite de catre o alta persoana pentru a vinde acelasi tip de produse. A scos logo-ul meu de pe poze si le promoveaza pe pagina lor de facebook. I-am contactat si i-am rugat sa nu mai foloseasca imaginile intrucat ne apartin, insa au spus ca nu este problema lor ca nu am pus logo pe tot produsul pozat de noi. In concluzie, am nevoie de un avocat care sa ma ajute in prima faza cu o notificare catre ei sau chiar demararea procedurii in instanta.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:42, 5 Februarie 2019
Cum dovediți că sunt pozele dvs?
Au fost realizate de catre fotograf la atelierul nostru. Avem varianta bruta, varianta editata, produsele sunt existente la locatia noastra.
Pai ce mai asteptati:) angajati un avocat. Exista jurisprudenta in acest sens, si s-au castigat procese, v-am trimis o speta.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor imagini, fotografii eyeinthesky eyeinthesky Buna ziua, Plimbandu-ma zilele trecute pe la targul de Craciun din centru orasului, am gasit la vazare un magnet de frigider cu o fotografie realizata de ... (vezi toată discuția)
Concurs online cu premii - descalificat in afara regulamentului de concurs ioandir ioandir stimati domni, am participat la un concurs organizat pe facebook si am fost descalificat pe un motiv care nu apare in regulament si anume ca m-au votat mai ... (vezi toată discuția)
Poze luate de pe alte site-uri alx_g alx_g Buna ziua, Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu ... (vezi toată discuția)