avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare de actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare de actiuni

Buna ziua! In anul 2018 am vandut actiuni, pentru care am primit suma de 8010,84 lei. Doresc sa aflu cum trebuie sa intocmesc declaratia unica pentru anul 2018, privind aceasta tranzactie?
Cel mai recent răspuns: any57 , utilizator 13:12, 6 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul pe castigul din tranzactia cu actiuni se declara in declaratia unica dar pe baza hartiei primita de la broker in care este trecut castigul, valoare care o treceti in declaratia unica.
Separat, pentru acest venit, pentru ca este sub plafonul de 22800 lei, nu veti plati contributii sociale.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Cass ptr tranzactii bursiere/dividende cand esti salariat roflorin roflorin Buna ziua, Avand in vedere noua legislatie bogata in articole, as dori sa stiu in mod clar daca ptr o persoana salariata cu norma intreaga (care deja plateste ... (vezi toată discuția)
Mai multe declaratii unice SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul in care sunt inscris la mai multe firme de brokeraj si de la fiecare am o fisa de portofoliu ( si din afara tarii ) trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)