avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Mai multe declaratii unice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Mai multe declaratii unice

Buna ziua,
In cazul in care sunt inscris la mai multe firme de brokeraj si de la fiecare am o fisa de portofoliu ( si din afara tarii ) trebuie sa depun o declaratie unica pentru fiecare sau se poate depune doar o declaratie unica si trece suma cumulata ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: SorinGeo , utilizator 21:00, 10 Mai 2019
Nu. Ca sa intelegeti cum sta treaba, intr-o singura declaratie unica depusa acum in 2019 pentru inchiderea anului 2018 dumneavoastra cumulati valorile din acele fise de portofoliu primite pentru anul 2018 pe tipuri de venit. De exemplu aceste venituri de care ati scris sunt la categoria veniturilor din investitii. Le adunati si treceti totalul acolo in declaratie la impozitul pe venit. Din acele fise de portofoliu, valoarea pe care o luati in calcul din fiecare este diferenta castig - pierdere.
Aveti mare grija sa pastrati aceste fise de portofoliu intr-un dosar timp de cinci ani pentru ca in acest timp cei de la finante va pot solicita dovezile pentru aceste venituri in cazul unui control.
Tot in functie de acest total (la care mai adunati venitul din dividendele incasate in 2018) veti vedea daca cumva sunteti obligat sa plaiti si contributia la sanatate pentru 2018.. Adica daca totalul este peste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie pe 2018, adica peste 22800 lei, va trebui sa completati in sectiunea respectiva dedicata asigurarii de sanatate din aceeasi declaratie unica, valoarea plafonului de 22800 lei si se aplica procentul de 10% pentru contributia la sanatate.
Pentru veniturile din investii nu se plateste deloc contributie la pensie, indiferent cat de mare a fost venitul.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns, totusi am o nedumerire, veniturile din investitii sunt prin brokeri care is au sedii in tari diferite , unul in europa iar altul in america dar pe formularul de declaratie unica la campul tarii pot introduce numai o tara. De aici apare confuzia. Nu pot introduce pe acelasi formular doua tari diferite ( campul I.2 A.1 )
S-a mai intalnit cineva cu situatia de mai sus si poate sa ma lamureasca ? Nu sunt sigur ca se pot completa venituri din investitii cumulate in cazul in care sunt realizate in tari diferite.
Alegeti primul stat si treceti informatiile apoi putin mai jos aveti un buton "adauga venit" si o sa va deschida iar fereastra si incepeti cu alegerea umatorului stat. Deci in aceeasi declaratie unica.
Acum e clar, multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Întâmpin câteva dificultăți legate de completarea declarației unice pentru pfa cu venit 0, vă rog să mă ajutați Bogdan52 Bogdan52 Buna ziua, Intampin cateva dificultati legate de completarea formularului pentru declaratia unica. Sunt PFA individual cu impozitare in timp real, insa anul ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pfa rabina rabina Buna ziua, Cum plateste PFA contributie la sanatate in 2018? Va rog sa imi dati detalii legate de suma, frecventa, modalitate etc. Multumesc, (vezi toată discuția)