avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... TIP SOLUTIE: CONDAMNARE!! ajutor.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

TIP SOLUTIE: CONDAMNARE!! ajutor.

Ora estimata: 08:30
Complet: Complet 1 Penal Arestati Coruptie alte cauze
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul FLORIN domiciliat în, jud. X, cetăţean român, necăsătorit, cu stagiul militar neefectuat, studii liceale, ocupa?ia...., fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 (un) an ?i 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune .. la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b) Cod penal, impune inculpatului să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal rap. la art. 404 alin. 2 Cod procedură penală dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei com. jud. sau în cadrul Primăriei Municipiului , instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune pe baza evaluării inculpatului, conform art. 51 alin. 1 raportat la art. 57 alin. 2 din Legea nr. 253/2013, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. În baza art. 404 alin. 2 Cod procedură penală, art. 91 alin. 4 Cod penal, atenţionează inculpatul asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere şi executarea pedepsei în regim de detenţie în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, pe parcursul termenului de supraveghere, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse, a neîndeplinirii integrale a obligaţiilor civile până la expirarea termenului de supraveghere sau în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care suma de 250 lei reprezintă cheltuieli judiciare avansate pe parcursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, conform art. 410 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre 3/2019 05.02.2019

MAI SPER LA PERMIS? Dacă sunt in strainatate si muncesc legal,domiciliu,casa,pot avea o șansă să semnez mai rar? Sau ce concluzie pot trage din această sentință? :(

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:26, 6 Februarie 2019
Trebuie sa va prezentati la supraveghere, sa parasiti tara sau localitatea dupa ce anuntati in prealabil organele desemnate cu supravegherea, sa prestati orele de munca in folosul comunitatii conform programului ce se va stabili, in caz contrar se va transforma pedeapsa in inchisoare cu executare . Puteti face apel in primul rand si aratati care este situiatia dvs. , depuneti acte traduse si legalizate privind rezidenta, domiciliul, locul de munca, date despre familie .
Puteti da examen pt permis la un an de la ramanerea definitiva a hotararii. Acum e anulat.
Faceti apel sau nu, e treaba dvs.
Dupa ce ramane definitiva sentinta, mergeti la Probatiune cu contractul de munca din strainatate si vi se face un program corespunzator. O perioada veti semna mai des, apoi din ce in ce mai rar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare fara acord de recunoastere Ionescu Bianca Ionescu Bianca Ce se intampla cu permisul in cazul de fata ? Solutia pe scurt: În temeiul art. 396, alin. 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am următoarea nelămurire , in document nu este spus ... Catalin Pluteanu Catalin Pluteanu Buna ziua! Am următoarea nelămurire , in document nu este spus nimic de permis , mi se suspenda, anulează sau primesc permisul inapoi ? Va mulțumesc ... (vezi toată discuția)
După cât timp îmi pot recupera permisul sau când mă pot apuca de școala de șoferi? Manole1998 Manole1998 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet 1 penal+spec.prop.int,minori,anticoruptie Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art.396 al.1,2 C.pr.pen, ... (vezi toată discuția)