avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza abuziva agentie imobiliara
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza abuziva agentie imobiliara

O cunostinta a facut contract cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unei proprietati . Intamplarea a facut ca proprietarul sa isi gaseasca singur cumparator, dar agentia pretinde comision - asa cum era stipulat in contractul semnat fara a fi citit de proprietar.
Ma intereseaza daca aceasta clauza nu poate fi contestata in instanta, fiind un abuz sa pretinzi o plata pentru un serviciu pe care nu il prestezi .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:24, 6 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ipoteza în care agenția va formula acțiune, să se apere invocând inclusiv excepția de neexecutare a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva agentie imobiliara Ginulici Ginulici O cunostinta a facut contract cu o agentie imobiliara pentru vanzarea unei proprietati . Intamplarea a facut ca proprietarul sa isi gaseasca singur cumparator, ... (vezi toată discuția)
Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)
Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)