avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Depunere plangere penala colectiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Depunere plangere penala colectiva

Buna ziua,

Doresc sa depun o plangere penala in calitate de persoana vatamata pentru niste fapte de coruptie in legatura cu o incheiere de carte funciara, insa nu sunt proprietarul imobilului in cauza, ci doar mostenitor. Imi puteti spune va rog daca ma pot consitui parte civila in acest proces pt. a cere daune atat in numele meu pt. prejudiciile aduse in cercetarea efectuata pt. acest caz cat si ca mandatar pt. proprietar, in aceeasi plangere sau e nevoie sa fac doua plangeri separate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:25, 6 Februarie 2019
O singura plangere; puteti sa va constituiti parte civila.
Va multumesc! Si atunci e nevoie sa fac plangerea in numele ambilor si ne constituim ambii parti civile sau e suficient sa ma constitui doar eu, pt. a putea cere daune pt. incheierea de carte funciara? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ambii ati suferit prejudicii in urma savarsirii acestei infractiuni, amandoi va constituiti parti civile, cu sumele respective.
Da, o faceti dvs.si pt cealalta persoana dc sunteti mandatar, dar pe procura sa fi fost specificat si asta. Altfel semneaza el, sau angajati un avocat pt redactare/semnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila in proces penal ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)
Daune mironescu valentin mironescu valentin Din parte vatamata,daca ma constitui parte civila,in proces penal in care sunt m-ai multi inculpati. Care sunt sansele sa ma indrept cu pretentii catre toti ... (vezi toată discuția)