avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate solicita o noua contraexpertiza la apel sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate solicita o noua contraexpertiza la apel sau recurs?

Buna ziua
Am un dosar de granituire in care expertii au depus initial un raport de contraexpertiza fara fixarea liniei de granita, doar cu constatari privind situatia de folosinta actuala a terenului fiecarui imobil (ii includea in perimetrul partii adverse si fasia de teren apartinand imobilului meu intabulat, folosita ilegal de partea adversa in prezent ).
Ulterior obiectunilor pe care le-am introdus expertii, obligati de instanta au depus un supliment prin care au stabilit si linia de granita conform actelor de la dosar (in favoarea mea).
Problema este ca, desi instanta le-a solicitat expertilor sa depuna spre avizare tehnica la OCPI documentatia suplimentului cu linia de granita, acestia au depus inca o data la OCPI constatarile lor initiale cu planse in care arata terenul ce il folosesc in prezent partile din dosar (incluzand din nou fasia mea de teren, in perimetrul partii adverse), care a fost evident respinsa de OCPI, deoarece imobilul partii adverse cu fasia mea de teren inclusa abuziv de experti se suprapune real peste imobilul meu intabulat cu respectiva fasie de teren, iar toata aceasta operatiune de tergiversare a durat 5 luni
Intrebarea mea este poate avocatul partii adverse sa profite procedural la apel sau la recurs de lipsa avizului tehnic OCPI privind suplimentul prin care s-a fixat linia de granita si sa solicite o noua contraexpertiza la apel/recurs???
Ca vreau sa stiu daca mai are rost sa insist la instanta cu solicitarea de avizare tehnica la OCPI a suplimentului prin care s-a stabilit linia de granita si sa pierd inca 4-5 luni (ceea ce nu imi garanteaza ca expertii depun documentatia corecta la OCPI cu linia de granita si perimetrele stabilite astfel pentru imobile, ii suspectez de intelegere pe experti cu partea adversa sa tergiverseze solutionarea dosarului) sau pot sa solicit instantei sa intre in pronuntare pe documentele care sunt acum la dosar

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Raspuns experti la obiectiuni adi8165 adi8165 Buna ziua Am un caz de granituire in care s-o adus suplimentul la raportul de contraexpertiza de cateva luni in care s-a stabilit, intr-un final, linia de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la expertii judiciari clau1858 clau1858 Buna ziua Sunt in proces de granatuire cu un vecin pentru o suprafata de cca 35 cm aferenta streasinii casei mele. Casa mea a fost construita in 1932 retrasa ... (vezi toată discuția)