avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contestatie la expertii judiciari
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contestatie la expertii judiciari

Buna ziua

Sunt in proces de granatuire cu un vecin pentru o suprafata de cca 35 cm aferenta streasinii casei mele.

Casa mea a fost construita in 1932 retrasa cu aceasta suprafata cum se prevedea la nivelul acelor ani la fel cum prevede azi art. 611 cod civil, adica picatura streasinii sa nu pice pe terenul vecinului, insa vecinul folosea terenul avand stalpul portii lipit de casa mea si din cauza unor divergente cu acesta nu mi-a permis sa-mi mai repar zidul de catre dansul, motiv pentru care am fost obligata sa-l actionez in instanta.

Istoricul proprietatii vecinului este urmatorul:
- 1945 - autorizatie constructie adaos cu front stradal de 14,2 m (in prezent utilizeaza cca. 14,55m inclusiv terenul meu)
- 1971 - inscriere imobil la Oficiul de Cadastru cu front stradal de 14,2 m
-1974 - donatie cu schita catre una din ficele proprietarului de 14,50 m
-1991 - autorizatie constructie alt corp cladire cu un front stradal de 14,60 m

Acum la expertiza initiala expertul propus de instanta a considerat actele vecinului de pana 1974 ca "neadecvate", desi au cote, sunt intocmite de proiectanti si aprobate de Primarie, Cadastru si a propus linia de granita pe linia zidului casei mele avand in vedere faptul ca exista donatia din 1974 si autorizatia vecinului din 1991 si ca toate proprietatile de pe strada unde locuiesc ar trebui sa aiba un front egal de cca 14,50 m (desi eu nu am atat decat cu respectiva suprafata).

Am intocmit obiectiuni prin care aratam ca nu se poate ca proprietatea vecinului sa aiba cca 30 ani un front stradal, iar la 3 ani de la inscrierea imobilului la Cadastru sa doneze o proprietate cu un alt front stradal si ulterior in 1991 sa ajunga la 14,60 m.
In plus am solicitat instantei conform prevederilor Regulamentului Ordinului comun MJ nr. 1882/C/12.09.2011 si A.N.C.P.I. nr 1.044.364/19.09.2011 ca plansele raportului de expertiza sa fie avizate tehnic de OCPI, insa nu mi s-a aprobat decat contraexpertiza.

In momentul de fata astept sa fie depus raportul de contraexpertiza la dosar,

INTREBARE: daca nici in raportul de contraexpertiza nu se tine cont de frontul stradal ce l-a avut vecinul pana in 1971, ce pot face?
-obiectiunile ce le pot formula sunt praf in ochi, deoarece expertii nu-si schimba opinia niciodata
-la cadastru instanta nu trimite plansele, ca sa fie avizate tehnic

Pot formula la Biroul expertilor o reclamatie la cel din orasul meu si eventual la Bucuresti? prin care acestia sa trimita o echipa de experti din alt oras pe cheltuiala mea, intrucat nu vreau sa-mi fie respinsa cauza pe baza minciunilor unor experti judiciari.
Sau se poate face altceva? nu stiu de ex. plangeri penale la experti.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:37, 24 Iunie 2016
Va trebui sa asteptati concluziile raportului de contraexpertiza.
Instanta de judecata este singura in masura sa se pronunte asupra solicitarilor dvs. Ma refer la solicitarea dvs. de a se obtine viza OCPI pe raport.
Biroul central si Biroul local pentru expertize tehnice judiciare nu au atributii conform prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiiciara, referitoare la genul de relcamatie pe care intelegeti sa o faceti.
Nu mai postati aprecieri care nu isi au rostul in discutie pentru a nu fi nevoit sa starg aceste "aprecieri" ale dvs. la adresa expertilor si a partii adverse in proces. Contravin flagrant Regulamentului forumului.
Daca aveti probe certe (documente) impotriva expertilor/ partii adverse in proces despre anumite proceduri la care apeleaza acestia, aveti posibilitatea sa depuneti plangere penala impotriva acestora.
Multumesc pentru raspuns

Imi cer scuze, daca am folosit expresii contrare regulamentului referitor la experti, nu a fost cu intentie, desi exista o serie de documente care ii contrazic.

Evident,ca o sa astept sa se depuna raportul de contraexpertiza, insa v-am zis ca obiectiunile ce le pot face sunt apa de ploaie, iar judecatoarea mi-a respins cererea de trimitere la cadastru a expertizei initiale, deci si contraexpertiza o sa refuze sa o trimita la cadastru.

Ma gandeam ca poate exista ceva o solutie sa-i verifice cineva pe expertii acestia sau alta solutie, pentru ca nu mai am nici o posibilitate sa dovedesc adevarul.

O seara buna
Trebuie sa intelegeti, doar instanta de judecata are competenta legala sa dispuna prezentarea de catre experti a unor avize la raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza modifica cadastrul? TanaseC TanaseC Buna ziua. Sunt in litigiu cu un vecin, problema fiind un gard, am fost acuzata ca mi-am construit gardul pe proprietatea lui. S-au facut 2 expertize, ambele ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica maria dinca maria dinca Ma intereseaza sa stiu daca pot cere unui expert judiciar inainte de a incepe un partaj in instanta o expertiza a unui imobil situat in Bucuresti cu o ... (vezi toată discuția)