Buna ziua! Am cumparat un teren in extravilan cu deschidere la stradă de 10.2ml. Fostul proprietar a facut cadastru și cartea funciară, a afisat oferta de vanzare la primaria comunei si apoi am mers la notar, astfel a ieșit cartea funciară pe numele meu. Am inceput sa fac gard din stâlpi si plasa moment in care a venit un cetatean cu un titlu de propietate pe numele parintilor lui si cu o harta veche de la primărie cum ca are si el pamant acolo si bucata mea se suprapune cu al lui cu 5ml.
In dr si stg. sunt intabulari facute mai demult iar intre ele trebuiau sa fie 16.6ml(10.2ml+6.4ml), conform hartilor vechi. In realitate sunt doar 12ml!!! Cine are castig de cauza? Eu cu cadastru si cartea funciara sau el in calitate de posibil mostenitor?
Pare ca dvs. ati avea castig de cauza dar pe vorbe este una si pe analiza concreta de caz poate sa rezulte altceva.
Trebuie analizate actele si apararile existente.
Extrasul de carte funciara e cat se poate de real, actul de vanzare cumparare, la fel. El are acel titlul si harta de la primărie, a carei copie a anexat-o si proprietarul de la care am cumparat la dosarul de cadastru.
Cert este ca intabularile vecinilor au fost facute fara sa se tina cont daca ceilalți propietari mai au acolo loc sau nu. Fiind extravilan sper ca primaria sa-i dea pamant echivalent in alta parte .