avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de bun imobiliar dubla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de bun imobiliar dubla

Am cumparat in 1996 10 hectare de pamant extravilan , care a fost trecut la primarie si pe care am platit impozit . Pamantul a fost vandut acum o saptamana catre o alta persoana pe baza extrasului de carte funciara pe care era intabulat fostul propietar . Eu nu m-am intabulat dupa cumparare .
Care sunt caile de atac pentru a putea sa-mi protejez propietatea ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: miramrbl , utilizator 11:47, 17 Noiembrie 2010
recenta vanzare s-a facut prin act autentificat la notar?
Formulati actiune revocatorie (pauliana) de revocare a contractului incheiat saptamana trecuta
Ulterior, notati la OCPI dreptul de proprietate asupra pamantului
Incercati acum si de urgenta intabularea pe numele dvs.! Dvs. cum ati cumparat, cu chitanta de mana sau prin act autentic?
Daca vechiul proprietar a speculat in interes personal,lipsa de interes a proprietarului de drept a pamantului,este evident ca fostul proprietar a utilizat extrasul de CF cu scopul de a da aparenta ca este proprietarul de drept asupra pamantului pe care intentioneaza sa il instraineze
Da am cumparat terenul prin act de vanzare-cumparare la notar , dar nu l-am intabulat.

Alte discuții în legătură

Intabularea o necesitate? a_gmona a_gmona Ma aflu in urmatoarea situatie: Tatal meu a fost propietarul unui case in mediul rural. In 1980 a vandut-o impreuna cu cei 250mp aferenti constructiei. Dupa ... (vezi toată discuția)
Propietate in litigiu burlacugeta burlacugeta Situatia este asa: in 2009 am cumparat o constructie in curs de finalizare de la o persoana fizica care la randul ei a cumparat-o de la o societate .In felul ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2 ori Ginasoare Ginasoare Am cumparat un teren extravilan prin hotarare judecatoreasca , la judecatorie mi sa cerut sa depun certificat de sarcini de la Cadastru si Publicitate ... (vezi toată discuția)