avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sa dau in judecata ANRP?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sa dau in judecata ANRP?

Buna ziua. Am un dosar pe Legea 290/2003 la ANRP pt. bunurile din Basarabia si am primit in 2006 prima transa din despagubiri, dar de atunci nimic. As vrea sa dau in judecata ANRP pt obligatia de a face, pt ca am asteptat prea mult timp pt. transa a doua.
Am fost zilele trecute la ANRP si unul din consilieri mi-a sugerat ca degeaba dau in judecata ANRP-ul pt. ca banii propriu-zis vin de a Min. Finantelor si ar trebui sa dau direct aceasta institutie in judecata pt. a avea sanse de castig. M-am mai documentat pe internet si am vazut ca mai sunt persoane care au dat in judecata ANRP, au obtinut sentinta definitiva, dar banii tot nu i-au primit deoarece conturile ANRP-ului erau goale. Pe de alta parte, am auzit de oameni care s-au saturat sa mai astepte si prin aceasta varianta (de a da in judecata ANRP) au ajuns sa isi primeasca banii.
Pana la urma impotriva cui credeti ca este cel mai bine sa indrept actiunea? Impotriva ANRP-ului sau al statului roman, reprezentat prin Min. Finantelor? Sau se poate impotriva ambelor institutii, in solidar?
Si inca ceva: Cat credeti ca ar putea dura un astfel de proces, cu toate fazele sale?
Va multumesc, cu deosebit respect.

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 07:32, 19 Noiembrie 2009
Contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 290/2003 - refuz despagubiri basarabia AndreoP AndreoP Buna seara! Am un dosar la ANRP pe Legea 290/03 pt. despagubiri de pe urma terenurilor si imobilelor ramase de la bunicii mei care au plecat din Basarabia. ... (vezi toată discuția)
Executare mf Mari65 Mari65 Am o hotarare executorie si irevocabila privind Legea 290/2003 cu restituirea de bunuri ramase in Basarabia pentru transa a doua care trebuia sa o primesc in ... (vezi toată discuția)
Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)