Buna ziua. Am un dosar pe Legea 290/2003 la ANRP pt. bunurile din Basarabia si am primit in 2006 prima transa din despagubiri, dar de atunci nimic. As vrea sa dau in judecata ANRP pt obligatia de a face, pt ca am asteptat prea mult timp pt. transa a doua.
Am fost zilele trecute la ANRP si unul din consilieri mi-a sugerat ca degeaba dau in judecata ANRP-ul pt. ca banii propriu-zis vin de a Min. Finantelor si ar trebui sa dau direct aceasta institutie in judecata pt. a avea sanse de castig. M-am mai documentat pe internet si am vazut ca mai sunt persoane care au dat in judecata ANRP, au obtinut sentinta definitiva, dar banii tot nu i-au primit deoarece conturile ANRP-ului erau goale. Pe de alta parte, am auzit de oameni care s-au saturat sa mai astepte si prin aceasta varianta (de a da in judecata ANRP) au ajuns sa isi primeasca banii.
Pana la urma impotriva cui credeti ca este cel mai bine sa indrept actiunea? Impotriva ANRP-ului sau al statului roman, reprezentat prin Min. Finantelor? Sau se poate impotriva ambelor institutii, in solidar?
Si inca ceva: Cat credeti ca ar putea dura un astfel de proces, cu toate fazele sale?
Va multumesc, cu deosebit respect.
Executare mf
Mari65
Am o hotarare executorie si irevocabila privind Legea 290/2003 cu restituirea de bunuri ramase in Basarabia pentru transa a doua care trebuia sa o primesc in ... (vezi toată discuția)