avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 290/2003 - refuz despagubiri Basarabia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 290/2003 - refuz despagubiri Basarabia

Buna seara! Am un dosar la ANRP pe Legea 290/03 pt. despagubiri de pe urma terenurilor si imobilelor ramase de la bunicii mei care au plecat din Basarabia. Trebuia sa primesc prima transa de bani in ian. 2007 (sunt 4 ani de atunci). Intrebarea mea este ce pot face pt a da ANRP, eventual statul roman(Ministerul de Finante) in judecata pt. a recupera acest debit? Vreau sa precizez ca am facut reveniri in 3 randuri, de fiecare data au raspuns ca nu sunt bani, se asteapta de la Guvern. Este vorba de o decizie administrativa, am deschis si contul bancar necesar transferului. Eventual daca se afla printre dvs. cineva care m-ar putea ajuta contra unui onorariu, care s-a mai ocupat de asa ceva, sa imi spuneti. Multumesc anticipat.
trebuie sa dati anrp in judecata la tribunalul de care apartineti!!
succes!
castigati sigur!
nu trebuie avocat:thumbup:
popescubond, multumesc pentru raspuns, v-am contactat pe mail!
am si eu o intrebare referitor la acest aspect....Se va proceda la executarea silita a statului din cate situ eu, dar cum se vor acorda despagubirile pe executare silita? Integral sau tot cum prevede legea 60% prima transa şi 40% in anul urmator? Si cat timp dureaza solutionarea cauzei? Practic in cat timp estimati ca se va intra efectiv in posesia banilor din momentul introducerii cererii de executare silita?
ne puteti ajuta si pe noi cu detalii referitoare la darea in judecata a anrp-ului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290/2003 MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna seara! Am un dosar la ANRP pe Legea 290/03 pt. despagubiri din de pe urma terenurilor ramase de la autorii mei care au plecat din Basarabia. Am primit ... (vezi toată discuția)
Restituiri basarabia nicoleta71 nicoleta71 Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie : - din 14.12.2006 am Hotarare a Institutiei Prefectului (in original) privind ... (vezi toată discuția)
Sa dau in judecata anrp? tosonel tosonel Buna ziua. Am un dosar pe Legea 290/2003 la ANRP pt. bunurile din Basarabia si am primit in 2006 prima transa din despagubiri, dar de atunci nimic. As vrea sa ... (vezi toată discuția)