avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere teren!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere teren!

Buna ziua! am construit si ingradit un imobil in 2012. La indicatiile unui topograf am stabilit limitele apoi cu altul am facut plan de situatie si incadrare in zona. In 2017 am intabulat terenul si casa iar topograful care a venit la intabulare a constatat ca exista o suprapunere reala de 1 metru cu vecinul din stanga. Practic parcela mea a fost translatata 1 metru in terenul lui. OCPI a intabulat parcela mea cu schimbarea limitelor. La intrebarea mea daca e inregula asa topograful mia spus ca da si ca vecinul la randul lui trebuie sa mearga la cadastru sa-si schimbe limitele. Acuma el vrea sa vanda parcela si vazand suprapunerea a zis ca el vrea doar sa o vanda nu sa faca acte de genul acesta care ii implica o cheltuiala suplimentare. Va rog a ma indruma daca exista vreun risc pentru mine sau cum se poate solutiona problema astfel incat sa nu risc sa fiu dat in judecata. Mentionez ca am construit si un gard deloc ieftin fara contributia lui si iam si propus sa o ia ca si compensatie pentru cei 45 metri patrati pierduti. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am rugamintea de a-mi preciza concluzia septei urmatoare. ... Mariana Štillerova Mariana Štillerova Buna ziua, Am rugamintea de a-mi preciza concluzia septei urmatoare. Parinti mei au avut pamant in Sighetu Marmatiei nu sant sigura dar cred ca acum 40 ... (vezi toată discuția)
Suprapunere teren alexandra15 alexandra15 Buna ziua Am cumparat recent un pamant de 2195 de metri cu o deschidere de 20,61 metri. Inainte sa il cumpar a fost facuta o alipire a terenurilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie elicopter sa intru in casa?vecinul a furat drumul shaqmat shaqmat Am si eu o intrebare, nu stiu daca imi puteti raspunde, dar.Am cumparat un pamant acum doi ani si anul acesta am inceput sa construiesc casa,dupa ce am primit ... (vezi toată discuția)