Parintii mei au fost nevoiti sa dea Casa de Pensii in judecata pentru recalcularea pensiei, incat sa se tina cont si de alte venituri decat cele obtinute din salarii.
In acest scop, au angajat o avocata, care pentru prima infatisare le-a cerut suma de 1500 lei, iar dupa ce Casa de Pensii a facut apel, le-a solicitat alor mei o alta suma de 1000 lei.
Parintii mei au platit pe loc ambele sume, iar doamna avocat in cauza a solicitat in dosar inclusiv cheltuieli de judecata din partea Casei de Pensii.
Cand am discutat cu parintii legat de o scrisoare venita de la tribunal, prin care Casa de Pensii mentiona ca refuza plata cheltuielilor de judecata, eu eram sub (aparent) falsa impresie ca, daca se acorda de catre tribunal, aceste cheltuieli de judecata le revin parintilor mei.
Ei m-au contrazis, explicandu-mi ca avocata le-a spus ca ei ii vor reveni aceste sume de bani.
Avand in vedere ca intre ai mei si avocata exista doar aceste 2 angajamente de plata, unul de 1500 lei si un al doilea de 1000 lei, cheltuielile de judecata nu le revin parintilor mei, care au suportat deja costul avocatului?
Off topic: Sper ca am incadrat corect intrebarea.
Cred ca au inteles gresit, cum sa ii revina avocatei? tocmai acesta este sensul obtinerii de cheltuieli de judecata, ca persoanele care le achita sa si le recupereze.
Mergeti la un executor judecatoresc cu hotararile.
Am retinut, va multumesc mult pentru raspuns, le voi transmite informatia si parintilor mei.
Poate intr-adevar au inteles gresit si e doar o neintelegere.
Onorariu avocat
Martonze
Sunt curioasă să aflu care e preţul pieţei onorariu avocat pentru o reprezentare în recurs la C.A. în provincie, într-o problemă civilă-relaţii cu ... (vezi toată discuția)