Ce solutii sunt pentru romanii care sunt insolvabili si care au o singura speranta : Legea falimentului personal dar care s-ar putea aproba prin martie 2010? Pana atunci ce metode de protectie exista .Situatia este disperata va spun doar ca sunt multe credite cu intarzieri si salariul a fost blocat in totalitate sotia somaj etc. Mentionez ca vreau sa platesc dar sa mai raman macar cu 50% din salariu!Ce ziceti daca am primi o a doua cetatenie intr-o tara unde exista legea falimentului personal?De ex. Ungaria.Ar avea vreun efect acest demers?
Art. 409 din Codul de procedura civila precizeaza care este cuantumul sumelor care pot fi urmarite in cazul salariilor, pensiilor, etc.
La al.2 din acel articol se precizeaza ca in cazul in care exista mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar al debitorului.
mai sunt si alte precizari care tin seama de salariul minim net pe economie, alocatiile etc.
Este posibil ca angajatorul sa fi dispus poprirea cu incalcarea prevederilor art. 409 daca ati ajuns sa aveti tot salariul blocat
Poprire
ciochina luminita
Buna ziua ,
Am o poprire pe pensie si o poprire pe suma de 500 lei care reprezinta prestatie periodica lunara primita de la o firma de asigurari.
Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Poprire....
monalisaalina
Buna ziua,am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:Daca sunt mai multi creditori care pun poprire pe un salar,cumulul tuturor trebuie sa fie1/3 din ... (vezi toată discuția)