avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din cedarea folosintei cu mai mult de 5 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din cedarea folosintei cu mai mult de 5 contracte

Care sunt consecintele daca obtin venituri din cedarea folosintei si am mai mult de 5 contracte?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:43, 7 Februarie 2019
in acest caz va trebui sa intocmiti Registru de incasari si plati, ca in cazul PFA-urilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa vi se aplice prevederile din codul fiscal ART. 83 - Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinței bunurilor
...
(2) Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârșitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor, califică aceste venituri în categoria venituri din activități independente și le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. În aplicarea acestei reglementări se emite ordin al președintelui A.N.A.F.
Va rog sa cititi detaliile de la adresa
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camere in locuinta proprie Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia Buna ziua. Doresc sa inchiriez 3 camere in locuinta proprie in lunile iulie si august 2019. Sunt persoana fizica si nu doresc sa ma autorizez ca si PFA nici nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil veronica78 veronica78 Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)