avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere camere in locuinta proprie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere camere in locuinta proprie

Buna ziua. Doresc sa inchiriez 3 camere in locuinta proprie in lunile iulie si august 2019. Sunt persoana fizica si nu doresc sa ma autorizez ca si PFA nici nu doresc impunerea la norma de venit care se calculeaza pentru tot sezonul, Pot sa declar veniturile in sistem real? Pe langa Declaratia Unica ,registru de evidenta fiscala imi trebuie si casa de marcat? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:59, 15 Februarie 2019
Va rog sa cititi in codul fiscal art. 83 - Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinței bunurilor
(2) Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârșitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor, califică aceste venituri în categoria venituri din activități independente și le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. În aplicarea acestei reglementări se emite ordin al președintelui A.N.A.F.
(3) Sunt considerate venituri din cedarea folosinței bunurilor și veniturile obținute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una și 5 camere inclusiv.
Si la adresa [ link extern ]
Vedeți ce zic cei de la fisc.
Depinde si cate contracte încheiate.
Impozit veti plati oricum si ei nu sunt afectați.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din cedarea folosintei cu mai mult de 5 contracte avisdevara avisdevara Care sunt consecintele daca obtin venituri din cedarea folosintei si am mai mult de 5 contracte? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil veronica78 veronica78 Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)