avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

va rog din suflet dati_mi un raspuns,sunt disperata.am depus o plangere penala impotriva concubinului meu cu care am si un copil pt amenintare si talharie.dupa cateva zile am descoperit insa k banii p care l_am acuzat k mi i-a luat ,ii aveam de fapt la mine.dupa ce dosarul a fost trimis spre solutionare unui procuror am fost la politite pt a schimba declaratia dar am fost refuzata.as vrea sa stiu daca inainte de inceperea urmaririi penale sau in timpul acesteia se mai poate face ceva.nu vreau a acesa sa intre la inchisoare si cred ca as fi singura care pot face ceva pt el.va rog ajutati-ma cu un sfat:((
Cel mai recent răspuns: mytmarcela , utilizator 10:09, 19 Noiembrie 2009
Daca nu este arestat este foarte bine!
Cred ca ati facut plangere pt amenintare si furt(210Cp).
Aveti rabdare, va vor chema cei de la politie pt o noua declaratie.Atunci veti spune cum au stat lucrurile cu adevarat!
Art. 210. - Pedepsirea unor furturi la plângerea prealabila
Furtul savârsit intre soti ori între rude apropiate, sau de catre un minor în paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste împreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.

Art. 193. – Amenintarea
Fapta de a ameninta o persoanã cu sãvârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sã o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãsi sanctiunea prevãzutã de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintãrii.
Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea partilor înlatura raspunderea penala.


Eu nu inteleg. Ati depus plangere pentru talharie, acest lucru presupunand faptul ca s-au exerctitat si unele violente impotriva dvs( fizice sau psihice) . Talharia , care este o infractiune complexa , in cadrul careia se regaseste furtul si violenta , nu poate exista daca unul dintre aceste 2 elemente lipseste. Si atunci, daca a fost talharie, cum ati declarat? ca ati fost supusa unor acte de violenta( presupun ca menintare) din partea concubinului pentru ca el sa poata intra in posesia banilor? fiindca daca asa ati declarat, din pacate nu prea aveti ce face. Actele de urmarie penala vor continua. Iar daca dvs. ulterior ati declarat ca ati gasit banii cu pricina reiese ca defapt nu au existat acte de violenta , ca nu a existat talharie, furt si nici amenintare. Iar prin aceasta declaratie conform careia ati gasit banii, s-ar putea trage concluzia ca ati facut o plangere nefondata, mincinoasa ...poate un denunt calomnios chiar.
actele de violenta au existat.mi-a luat si portofelul dar in acesta nu erau bani.aveam banii in buzunar.dupa ce el a plecat primul lucru a fost sa controlez portofelul fara sa-mi dau seama k de fapt banii nu i-am pus acolo.vazand portofelul gol am declarat k mi-a luat banii
actele de violenta au existat.mi-a luat si portofelul dar in acesta nu erau bani.aveam banii in buzunar.dupa ce el a fugit lasandu-mi portofelul primul lucru a fost sa controlez portofelul fara sa-mi dau seama k de fapt banii nu i-am pus acolo.vazand portofelul gol am declarat k mi-a luat banii.in agitatia creata nu mi-am dat seama d ceea ce fac si spun.la cateva zile am gasit banii in buzunarul gecii cu care eram imbracata.faptul k are mutatia la adresa mea constituie un avantaj pt el?eu nu vreau sa-i fac rau

Alte discuții în legătură

Minciuna dosar penal dia2120 dia2120 partea vatamata si-a facut completare la prima declaratie spunand 3 minciuni,una a contribuit fff mult la schimbarea incadrarii din furt in talharie. din ... (vezi toată discuția)
Talharie ContSters196984 ContSters196984 am si eu o nelamurire!!! sunt implicat intrun caz de talharie ,,,am fost talharit adica furat telefon si suma de 100 de euro....am facut o greseala la ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)