salutare! ce alte solutii ai atunci cind fostul tau patron ,,suparat pe tine ''nu vrea sa-ti de o carcterizare ,desi ai fost un angajat exemplu. Sunt situatii cind esti nevoit sa parasesti locul de munca pt unu mai bun , desi patronul sau sefu nu e de acord .caracterizarea din partea lui e lesne de inteles nu o vei mai primi . Si totusi noul loc de munca iti cere o caracterizare, de unde o obtinem ?. Uneori nu e suficient sa fii bun mai trebuie sa ai si un pic de noroc ,... cit e de necesara , si obligatorie o astfel de caracterizare ?daca cineva iti face o caracterizare care nu corespunde cu tine ?cit valoreaza o astfel de hirtie pina la urma ?
Buna ziua.
Este si nu este relevanta o caracterizare de la fostul loc de munca ,da este un plus, dar nu ca si conditie obligatorie pentru noul loc de munca.Daca obtineti noul post prin concurs ,competenta dvs.nu va fi pusa la indoiala de o caracterizare .
Daca puteti dovedi la noul loc de munca calitatile dvs.prin rezultatele obtinute in profesie caracterizarea data de la precedentul loc de munca va fi contrazisa de aceste performante-asta pentru anumite profesii.
Daca totusi aceasta caracterizare este ceruta de noul angajator si nu se elibereaza din anumite motive de la vechiul loc de munca puteti apela fie la un conducator de depatament ,fie la colegii sa va scrie fiecare o caracterizare mentionand locul de munca si semnand in nume propriu, explicand dvs.de ce ati recurs la acesta metoda.
Valoarea dvs.profesionala conteaza mai mult decat o hartie .
Succes!
Cu respect,Alexa...
1. Daca nu primiti caracterizarea noul angajator are posibilitatea sa o ceara el de la fostul dvs. angajator.
2. Iata ce spune Codul muncii:
Art.29 (4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la functiile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Personal, nu sunt de acord cu solicitarea de informatii de la vechiul angajator,adica caracterizarea salariatului in conditiile in care noul angajator poate desface contractul individual de munca in perioada de proba, sau poate reorganiza activitatea ori de cate ori considera necesar.
Abilitatile profesionale,spiritul de echipa si atitudinea la locul de munca poate fi evaluata de noul angajatorul fara a avea in vedere parearea sau caracterizarea persoanei in cauza de catre altcineva.
Caracterizare
floring64
Cu ultimul angajator mă judec pentru un litigiu de munca,împreună cu alţi angajaţi, iar acuma mi-am găsit un alt loc de muncă, dar îmi cere ... (vezi toată discuția)
Concediere
gabi2002
buna ziua ,ma mai pot angaja in alta parte daca de la vechiul loc de munca am desfacut contractul cu sanctiune disciplnara art.248 alin.1 lit .e din codul ... (vezi toată discuția)