Cu ultimul angajator mă judec pentru un litigiu de munca,împreună cu alţi angajaţi, iar acuma mi-am găsit un alt loc de muncă, dar îmi cere caracterizare de la ultimul loc de munca şi , nu ştiu ce să fac, deoarece :
-unei colege aflate în aceeaşi situaţie fostul angajator a refuzat să-i dea caracterizare
-unei alte colege aflate în aceeaşi situaţie angajatorul i-a trimis la firma unde voia să se angajeze o caracterizare plină de minciuni, încât nu a mai fost angajată, iar femeia nu are bani să-l acţioneze în judecată pentru insultă şi calomnie.
Doresc să vă întreb dacă pot să cer fostului angajator să-mi dea caracterizarea personal, fără să-i precizez unde anume vreau să o folosesc şi dacă pot folosi acolo unde doresc să mă angajez o caracterizare de la penultimul loc de munca.
nu cred ca exista reglementari legale in materie. Puteti duce o caracterizare de oriunde daca noul angajator o accepta, pe de alta parte da puteti cere o caracterizare vechiului angajator fara sa-i spuneti unde urmeaza sa va angajati.
Daca spuneti noului angajator ca sunteti in litigiu cu ultimul angajator pe probleme de munca o sa va angajeze cand va inflorii castanii.Angajatorii nu au nevoie de minti luminate in astfel de probleme.Mai bine spuneti ca nu vrea sa va elibereze caracterizarea pentru ca nu este de acord cu plecarea dumneavoastra,pentru ca nu vrea sa piardea oamenii buni etc.