avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata robineti chirias sau proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata robineti chirias sau proprietar

Buna ziua! As vrea sa stiu cine are obligatia platii unei baterii de apa in cazul defectarii acesteia. Chiriasul sau proprietarul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 8 Februarie 2019
Depinde de intelegerea stipulata in contract.
In general e treaba proprietarului daca s.a defectat din cauza uzuri, era invechita...daca era noua si s.a defectat din vina chiriasului...o plateste...
Vedeti ce scrie in contract legat de eventualele defectiuni ale instalatiei, aparatelor, etc., pe timpul chiriei...
Contractul stipuleaza faptul ca proprietarul trebuie sa mentina instalatia sanitara functionala in conditiile legii, iar proprietarul aduce in vedere faptul ca reparatiile locative trebuiesc platite de locatar, respectiv chirias. De aceea incerc sa aflu daca in urma utilizarii normale a bateriei, inlocuirea acesteia reprezinta reparatie locativa sau nu. Multumesc pentru raspuns!

Ionut.ion a scris:

Depinde de intelegerea stipulata in contract.
In general e treaba proprietarului daca s.a defectat din cauza uzuri, era invechita...daca era noua si s.a defectat din vina chiriasului...o plateste...
Vedeti ce scrie in contract legat de eventualele defectiuni ale instalatiei, aparatelor, etc., pe timpul chiriei...

O sa aveti multe discutii in contradictoriu cu dumnealui pe tema asta... Eu, in locul dvs., as evita aceste discutii si as cumpara o baterie de duzina* si as inlocuio' pe cea defecta.
Intretinerea si reparatia utilitatilor din spatiul cu destinatia de locuinta ,de regula intra in sarcina locatarului in perioada de locatiune
Locatarul utilizeaza bateria de apa pe cale de consecinta daca aceasta se defecteaza trebuie informat locatorul si conform clauze contractuale convenit modalitatea de remediere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta costul reparatiei electrocasnicelor din locuinta inchiriata kikybaly kikybaly Bună seara Aș vrea să vă cer sfatul pe următoarea speță: În urmă cu 4 ani, am închiriat un spațiu locativ, mobilat și utilat. În această ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ameninta cu evacuarea Andrei20M00 Andrei20M00 Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană. Menționez că am un contract pe 1 an, sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)