avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Dacă am ameldung in Germania si lucrez cu contract de munca indeterminare pot sa fac permisul in Romania si sa conduc si in Germania
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 13:26, 8 Februarie 2019
Legislatia germana precizeaza ca daca sunteti rezidenta german sunteti obligata sa faceti demersurile de obtinere al permisului de conducere in De (atentie la ortografie: aNmeldung).
Deci, daca este vorba de o simpla inregistrare ca salariat fara rezidenta in De, puteti sa dati examen de conducere in Ro.
Statele UE au convetii de reciprocitate al permiselor de conducere, deci veti putea conduce in De cu permis Ro, in conditiile expuse mai sus.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. poate cunoaște cineva. am permis de conducere român ... Andrei988 Andrei988 Buna Ziua. Poate cunoaște cineva. Am permis de conducere român transcris din permisul R. Moldova. Deci are inscripția MD pe spate. Acum dacă fac anmeldung ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere din românia pentru rezident în germania Roxana1707 Roxana1707 Buna, am si eu o intrebare, din octombrie 2018 am rezidenta in Germania (acel anmeldung) si as dori sa imi iau carnetul de conducere in Romania, am inteles de ... (vezi toată discuția)