avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare fără documente de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare fără documente de proprietate

Buna ziua,

Va scriu, deoarece avem o situație în familie și as vrea sa stiu cum pot proceda. Bunica soției mele are o casa undeva la tara (terenul a fost primit de la părinții bunici fără nici un act, iar impreuna cu sotul dânsei si-au construit o casă acolo - totul a fost posibil acum 70 de ani). Acum bunica doreste sa faca succesiunea, dar aceasta succesiune nu se poate face fără a avea carte funciara. Mentionez ca proprietatea este luată în evidență la primărie și se plătesc taxe, dar dânsa nu are nici un act de proprietate pe casa si teren. Ce trebuie sa fac sa pot rezolva această situație?

Astept cu mare interes ajutorul vostru.

Va multumesc anticipat,
Andrei Potlog
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 10:45, 8 Februarie 2019
Buna ziua,

Faptul ca nu are acte pe care nu e problema pentru ca notarul o va include in masa succesorala pe baza pe baza Certificatului de atestare de la Primarie si a documentatiei cadastrale fiind foarte veche.

Insa, va trebuie acte pe teren. Obtineti Certificatul de atestare fiscala de la Primarie, ulterior faceti adresa la OCPI privind identificarea numarului cadastral cu indicarea adresei terenului si la Prefectura privind comunicarea titlului de proprietate. Puteti face Adresa si la Primaria pentru a va comunica daca la dosarul dvs. exista titlul de proprietate inregistrat.

Daca nu reusiti, exista varianta sa formulati o actiune in instanta privind constatarea uzucapiunii pe teren.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)