Buna ziua, In urma cu 11 ani tata a facut dezmembrarea terenului pe care a construit 2 imobile, unul pt el si mama si al doilea pt mine si sotia mea dar cu care nu eram casatorit legal .actul sa incheiat prin vanzare cumparare intre mine si tata in 2008,(eu fiind singurul proprietar pe actul de vanzare cumparare) iar in 2009 m- am casatorit civil .inainte de casatoria civila a rezultat un copil (care acum are 20 de ani)iar dupa inca unul. Al doilea copil are o dizbilitate gr.3 ( mediu) la o mana si varsta de 10 ani. Sotia vrea sa divorteze acum de mîne si vrea jumatate din casa, ba chiar 3/4 pe motivul copilului mic, cu probleme dar casa a fost dobandita de mine înainte de căsătoria civila,si construita de mine si tata, iar toate utilitatile, facturile, impozite au fost platie de tata pe numele lui iar in toata aceasta perioada ea nu a lucrat, eu fiind singurul sustinator al familiei compusa din 4 persoane .intrebarea meaar fi ce pot face ca sotia sa nu imi i- a dreptul la casa? Cum pot proceda sa las totul celo 2 copii? Unul major si unul minor?mentionez ca tata nu mai poate fi martor deoarece a decedat dar mama este in viata.Multumesc anticipat
Casa e bunul dvs propriu ca care sotia nu are dreptul de proprietate, ar avea un drept de creanta, adica drept sa obtina niste bani daca dovedeste ca a investit in casa.
Veti imparti doar bunurile pe care le-ati cumparat in comun.
Copilul nu are niciun drept acum, asa ca ce viseaza doamna la 3*/4, ramane doar vis. Ambii copii au drept sa va mosteneasca cand va veni vremea.
Are vre-un drept?
danut74
Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)