avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unui teren

Buna ziua mar interesa si pe mine cum as putea sa construiesc o casa pe un teren,acel teren e al lui tataie si nu pot sa fac act vanzare cumparare el are certificat medical de handicap si pensie ( nu mai cunoaste pe nimeni nici pe el nu stie cine e) el are 2 copii unchiul meu si tata care este decedat am inteles ca dreptul la mostenire are unchiul meu si eu cu mama,cum as putea sa construiesc daca unchiul meu este de acord sa imi lasa mie acel teren,ce trebuie să fac

Cel mai recent răspuns: Catalin@89 , utilizator 17:04, 8 Februarie 2019
Buna ziua,
deocamdata, atat timp cat traieste tataie (indiferent ca are grad de handicap), el este proprietarul acelui teren.
Mostenirea se deschide prin moarte. Deci numai dupa decesul lui „tataie„ veti putea discuta despre dreptul la mostenire.
Atat timp cat „tataie„ traieste, nici unchiul dvs. nu poate dispune de acel teren, prin urmare la acest moment acordul lui este egal cu zero.
Multumesc frumos,deci ar fi de asteptat
Sau sa obtineti autorizatia de constructie pe numele lui. Dar sa nu va faca ceilalti mostenitori probleme dupa aceea...poate nu vor mai renunta.
Multumesc frumos ana maria dutescu o sa vad ce fac,deci as putea sa obtin autorizație de construcție si sa construiesc,dupa moartea lui o sa ma coste mai mult sa le trec pe numele meu.ms
Ce ar trebuie ca acte pentru o autorizație de construcție

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren Catalin@89 Catalin@89 Buna ziua mar interesa si pe mine cum as putea sa construiesc o casa pe un teren,acel teren e al lui tataie si nu pot sa fac act vanzare cumparare el are ... (vezi toată discuția)
Unchiul nu vrea sa ne dea inscris sau mostenire, ajutor BalanAlex BalanAlex Eu si Fratele meu am muncit in strainatate si am construit 3 case pe terenul unchiului, Fratele lui tata. Ei ne-au promis ça ne vor da inscris sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)