avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cod Identificare Fiscala vanzare pe Amazon. E ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cod Identificare Fiscala vanzare pe Amazon. E suficient CNP?

Buna ziua,

Dupa cum stim, Amazon este o companie care are sediul in SUA. Serviciul de publicat carti in format electronic accepta autori din orice loc al lumii, cu conditia sa aiba un cod de identificare fiscala.

Eu pot folosi la inregistrare pe site-ul lor, CNP-ul meu ca si cod de inregistrare fiscala? Sau trebuie neaparat sa merg la Registrul Comertului (in Romania) pentru a obtine un Cod Identificare Fiscala pe persoana fizica ?

Intrebarea o pun pentru a intelege cum ar fi legal sa procedez, ca sa nu am probleme cand voi declara profitul (in Romania) in luna Mai a anului viitor obtinerii acelui profit, asa cum specifica legea.

De asemenea va rog sa imi clarificati: banii astfel obtinuti, din vanzarea cartilor in format electronic, se considera VENIT din alte surse, sau PROFIT ? (nu ma pricep foarte bine la aceasta terminologie... multumesc).

Va urez o zi buna in continuare si multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:33, 2 Decembrie 2019
Buna ziua!
Ma interesa si pe mine acest aspect.
Ati reusit sa aflati ceva in acest sens?
Este suficient CNP. Depuneti anual declaratia unica (DU) si platiti 10% impozit din suma incasata din care scadeti cota forfetara de 40%.

In Codul fiscal avem:

ART. 721 - Stabilirea venitului net anual din drepturi de proprietate intelectuală

(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală, inclusiv din crearea unor lucrări de artă monumentală, primit de la alți plătitori decât cei prevăzuți la art.72 alin. (2), se stabilește de contribuabili prin scăderea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Vanzare carti pe amazon si fiscalitatea din romania ecologistul-roman ecologistul-roman Buna ziua tuturor, Am urmatoarea dilema - am scris ceva carti pe romaneste, le-am tradus in Engleza, si vreau sa le vand in format electronic pe Amazon ... (vezi toată discuția)
Publicare carte pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman, doresc sa public o carte pe Amazon ,dar in momentul cand doresc sa imi fac cont, mi se cer datele personale , printre care mi ... (vezi toată discuția)