avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana in varsta, cu proteza de sold, care merge ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana in varsta, cu proteza de sold, care merge cu mare greutate, are dreptul la indemnizatie de handicap?

Va prezint urmatoarea situatie: acum 3 ani, o persoana de 72 de ani, din cauza coxartrozei, a suferit o operatie de protezare a soldului. In urma operatiei, persoana respectiva, care acum are 75 de ani, se deplaseaza foarte greu si are dureri mari, nemaiputand sa se intretina singura. Are noroc ca locuieste impreuna cu fiica ei, dar au aparut niste costuri cu medicamente care le apasa.

Fiind persoane simple nu s-au interesat ce drepturi au.

De aceea va rog sa-mi spuneti daca are dreptul la incadrare la persoane cu handicap, cu toate drepturile banesti, sau daca are alte drepturi de orice fel.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:23, 9 Februarie 2019
Numai comisia medicala de expertiza persoane cu dizabilitati este autorizata si competenta sa dispuna verificarea documentelor medicale,eventual sa dispuna investigatii suplimentare ca in final sa hotarasca daca afectiunea face parte din normativele medicale speciale si se poate elibera decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Contactati comisia de expertiza medicala persoane cu handicap din primaria locala,intocmiti dosar cu documente justificative,faceti programare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat handicap Florin.P Florin.P Buna ziua! Mama mea ,in varsta de 79 ani , a suferit o interventie pentru protezarea totala a soldului acum 3 saptamani. De acum este nevoita sa se deplaseze ... (vezi toată discuția)
Certificat de handicap interval interval As dori sa stiu daca tatal meu, pensionar de 65 de ani, care a suferit o operatie de inlocuire a articulatiei soldului ca urmare a unei afectiuni de coxartroza ... (vezi toată discuția)
Handicap capitanud capitanud Buna ziua, As dori sa aflu ce beneficii pot avea in urma handicapului urmator: proteza de valva aortica, proteza de aorta si 3 bypass-uri. Multumesc (vezi toată discuția)