avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta sau nu a Sectiei Contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta sau nu a Sectiei Contencios

Am hotărâre definitivă şi irevocabilă împotriva unei comisii locale de fond funciar. Respectiva comisie nu înţelege să execute sentinţa civilă, constând în emiterea procesului verbal de punere în posesie.
Poate fi chemată în judecată comisia respectivă în temeiul art.1(1) şi art.24(1), 24(2) din Leg. nr.554/2004 ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:37, 19 Noiembrie 2009
Da, se poate actiona in instanta in baza preverilor Legii nr.554/2004
Instanţa a invocat art. 24(3), susţinând că acest articol se referă numai la hotărârile date în contencios. Opinia mea este că pct. (3) se referă la sancţiunea în cazul neexecutării hotărârii, chiar după aplicarea amenzii.
Gh. Antonescu
Bineinteles, art. 24 din Legea nr. 554/2004 se refera numai la neexecutarea hotararilor pronuntate in contencios administrativ.
Dvs. puteti promova o actiune conform art. 580 ind. 3 Cod procedura civila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate cere instantei aplicarea amenzii prevazute la art. 24, alin. 2 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ? LuchianSeb LuchianSeb In cat timp se poate cere instsantei de contencios aplicarea amenzii pentru neexecutarea hotararii prevazute la art.24 alin.2 din Legea 554/2004 a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o problema. In 2005 s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila, prin care primaria X a fost obligata sa-mi dea un teren intravilan (nu se ... (vezi toată discuția)
998, 999 cod civil WEO WEO Se pot cere daune in baza art. 998-999 Cod civil intr-o actiune in contencios administrativ? Va multumesc. (vezi toată discuția)