avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurs-Angajare bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurs-Angajare bugetari

Buna ziua! Puteti sa ma ajutati cu o problema, va rog... S-a înscris la un post de personal contractual pentru care se cer minimum 7 ani vechime in Muncă si studii medii, o persoană care a prezentat o adeverință in care se specifica faptul că este avocat in barou din anul 2010, doar atat. Intrebarea mea este daca se considera vechime in Muncă doar din această adeverință, pentru ca in situatia in care va lua concursul, va trebui sa i se stabileasca vechimea iar ea nu mai are alte documente care sa ateste acest lucru. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 10 Februarie 2019
Acea perioada nu constituie vechime in munca ....
Multumesc frumos pentru raspuns. Este posibil sa obtin mai multe detalii de la dumneavoastra in aceasta privinta, contra cost, desigur?

Cornel Vasile a scris:

Acea perioada nu constituie vechime in munca ....

Se pot obtine mai multe detalii si gratis.

Persoana respectiva spune ca se incadreaza in legea 51/1995 art 33 alin 3 , dar nu stiu cum se interpretează corect acest alineat.
(3) Timpul servit in avocatura este considerat vechime in munca.
Multumesc frumos!
Cornel Vasile a scris:

Se pot obtine mai multe detalii si gratis.

Art.33 are un singur alineat...

Daca in Legea 51/1995 - lege speciala in raport cu art.16 alin.5 C.mun. - este mentionat asa ceva, atunci adeverinta in cauza va trebui sa cuprinda mai multe aspecte si va fi luata in considerare la stabilirea drepturilor ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grefieri cu studii superioare magicianul magicianul in legea 567/2004 , la art.70 se mentioneaza ca vechimea in meseria de grefier cu studii superioare se considera vechime in specialitate juridica. pe de alta ... (vezi toată discuția)
Cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade? glo glo cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade?pentru ca as dori sa dau si eu examen .multimesc (vezi toată discuția)
Absolvent de drept mediator siempreska siempreska Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani? (vezi toată discuția)