avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxify si Uber Cum ma pot apara?!?!?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxify si Uber Cum ma pot apara?!?!?

Buna ziua , in urma faptului ca in decembrie am ramas fara job , am inceput sa practic Taxify cu masina personala , dorind sa fac asta doar temporar pana la gasirea unui job pe domeniul meu .Aseara am fost oprit de un filtru de politie ce mi-a cerut actele si vazand aplicatia de pe telefonul pus pe bordul masinii , mi-a spus ca daca ma mai opreste inca odata si practic acest tip de serviciu imi va retine numerele si talonul . Apoi intrebandu-ma daca sunt platit numerar , i-am raspuns ca taxify nu lucreaza cu bani numerar si atunci mi-a inmanat actele urandu-mi drum bun .Acum intreb:
1. Este sau nu este reglementat acest tip de serviciu ?
2. Politia imi poate retine talonul si numerele pentru ca practic un serviciu de tip car ride sharing?]
3. Cum ma pot apara vizavi de aceste lucruri tinand cont ca acest tip de serviciu este activ pe tot teritoriul Europei si nu numai si nu este catalogat ilegal ?
4. Exista vreo lege sau un articol din lege care sa ma poata ajuta ?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns ,si va urez o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: corneldobrescu , utilizator 20:35, 9 Februarie 2019
„Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi, sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat".

E cu dus si intors, amenzile sunt foarte mari. Insa nu va pot retine numerele si talonul ca au vazut ei aplicatia pe bord, nu au baza legala sa faca asta, insa daca va prind cu "clienti" atunci da. Insa daca vorbiti cu persoanele sa spuna ca va cunoasteti si ii duceti undeva, din nou, nu vad ce v-ar putea face.

Poate va e de folos: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
mariustz, utilizator
Vă mulțumesc pentru răspuns , sper sa îmi fie util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Oprire in trafic fara motiv + contestare proces verbal t-balt t-balt Am fost oprit in trafic fara nici un motiv de un agent al politiei rutiere. Acesta s-a legitimat si a cerut actele la control. L-am intrebat motivul opriri ... (vezi toată discuția)
Contract v-c dacia logan, km dati inapoi de intermediar ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Am cumparat zilele trecute o masina Dacia Logan 2007-98600km de la un intermediar, al doilea proprietar al masinii de 2 sapt. Totul mergea ... (vezi toată discuția)