avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casatorie cu separarea bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casatorie cu separarea bunurilor

acum 3 ani m/am casatorit cu separarea bunurilor.Dupa 2 si 10 luni sotia a decedat.Am ramas cu copilul care este al ei si vreau sa stiu acum cum se vor impartii bunurile. Este vorba despre o casa pe care am construit/o eu si am trecut/o pe numele ei, ca sa nu aibe probleme, dupa ce mor eu, cu copii mei....Dar soarta a fost invers, a murit ea si eu am ramas.Toate facturile de materiale si meseriasii si mobilatul...TOTUL...a fost platit de mine...Actele sant facute la notariat ca constructia este a ei si eu am doar drept de uzufruct....Hartia de separare de bunuri nu a mai fost reinoita..decit doar atunci la casatorie.Astept o indrumare in aceasta privinta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:59, 9 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Mergeti la notar.
Veti primi 1/4 din acea casa.
Restul de 3/4 va apartine copilului ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramaneti si cu uzufructul.
Iar bunurile, daca aveti facturi pe numele dvs, logic sunt ale dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa moartea sotului ContSters254006 ContSters254006 Buna seara! In urma cu un an si cateva luni, sotul meu a decedat. Bunurile, si ma refer la casa, sunt pe numele lui. Acum a venit momentul sa trec casa pe ... (vezi toată discuția)
Daca se poate sa ma ajutati- succesiune- partaj Alexandra 1990 Alexandra 1990 Bunica ia lasat mostenire toate bunurile Ei mamei. Din nefericire Mama a murit si ea. Am ramas cu tatal si cu fratele meu. Eu intre timp am construit o casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sotul meu are doi copii mari 27-24 ani din fosta ... Brenda1219 Brenda1219 Buna ziua , sotul meu are doi copii mari 27-24 ani din fosta casatorie , caror le-a lasat partea lui din casa la divort, noi suntem casatoriti de 8 ani si am ... (vezi toată discuția)