Buna seara! In urma cu un an si cateva luni, sotul meu a decedat. Bunurile, si ma refer la casa, sunt pe numele lui. Acum a venit momentul sa trec casa pe numele meu. Eu mai am si un copil major. Intrebarea pe care o adresez este urmatoarea: exista cai mult mai simple si mai putin costisitoare din punct de vedere financiar, pentru a realiza acesta? Un notar mi-a explicat ca este un proces mai complex, si ca trebuie sa achit tot felul de taxe.
Va multumesc!
Dezbateti succesiunea, mostenitori sunteti dvs si copilul. Apoi fie faceti un partaj prin care impartiti cu copilul bunurile, fie I le donati rezwrvandu va uzufruct sau ramaneti in coproprietate cu copilul pe bunuri . Sunt operatiuni care se pot face in functie de ce doriti. Daca trece mai mult de 2 ani de la deces veti plati si 1% impozit pe succesiune. Iar fara aceasta procedura nu puteti face nimic cu bunurile.
Din bunurile sotului, Dvs mosteniti o cota de 1/4 iar copilul 3/4.
Succesiunea se dezbate la notar, in caz de intelegere intre parti.
Pentru acest lucru trebuie achitate taxe, onorariu notar, in raport de masa succesorala.
Dezbatere mostenire
kiki_32
Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu conform legii sa se dezbata mostenirea dupa decesul unuia din parinti daca celalalt parinte este in viata si exista ... (vezi toată discuția)