Socrul meu i-a dat soției economiile pentru că l-am îngrijit din momentul în care a făcut un AVC, fără să avem pretenții materiale, iar acum ne amenință și cere înapoi suma integrală. Ne poate acuza de înșelăciune dacă nu i-o restituim?
Socrul meu a facut un avc hemoragic eu si sotia mea ne am ocupat de el din momentul produceri incidentului sub toate aspectele operatie recuprare 4 luni a fost in pampers iar sotia mea i-a fost infirmiera,recuperare pe perioada urmatorilor doi ani cu multe internari pe la diverse spitale cu cheltuilei si energie proprie,a reusit sa se recupereze dar a ramas cu o pareza la mana si picior i am gasit o clinica unde sta momentan dar il aduceam frecvent acasa cam la 2 saptamani inclusiv toate sarbatorile am platit pe parcursul catorva ani taxa lunara la clinica respectiva fara sa avem nici o pretentie financiara de la el.In urma cu 1 an el i a dat sotiei mele economiile ce le avea in banca,a mers cu sotia la banca si a trecut-o pe ea titulara pe depozitele lui iar sotia mea l-a trecut imputernicit.In urma cu cateva luni si a schimbat atitudinea si au urmat niste certuri urate intre noi care au culminat cu o serie de amenintari din partea lui cu presiuni si telefoane la toti cunoscuti nostri facandu-ne hoti si excroci si avand pretentia sa i returnam integral suma respectiva.Acuma merge sa faca plangere la politie pt inselaciune si urmeaza sa ne actioneze in instanta.Noi am refuzat sa-i inapoiem bani.Stiu ca nu am facut nimic ilegal ne poate acuza de inselaciune?Invoca ca era bolnav si nu avea discernamant cea ce este o minciuna.Daca am fi folosit banii care i avea in depozite pe timpul ultimilor 4 ani cat a fost bolnav banii erau cheltuiti de mult.Care ar fi sansele sa castige in instanta sau politia sa intreprinda vreo masura?Mai trebuie sa fac o precizare dupa izbucnirea scandalului sotia mea l-a scos ca imputernicit.Multumesc
Din ce relatati, nu pare a fi nici o fapta penala.
Dar asta nu il impiedica sa va faca plangeri sau sa va cheme in judecata. Nu are nici o sansa, mai ales ca dvs. puteti proba cheltuielile facute pe parcursul celor 4 ani in beneficiul lui.
Cel mai rau se simte sotia mea care in ultimi 4 ani efectiv si -a sacrifat viata fiind permanent la dispozitia lui el e genul de om autoritar care nu stie sa aprecieze binele primit asta in conditiile in care in alti 10 ani sotia mea i gatea facea curatenie cumparaturi si el era prioritar ,soacra mea fiind decedata de 14ani.E genul de om care nu accepta sa fie contrazis sau sa poarte o discutie pe baza de argumente singuru lui argument cu care se impune este violenta.Chiar daca a avut o copilarie traumatizanta din pctul asta de vedere al violentelor din familie ea a considerat ca e datoria ei de fica sa se sacrifice pt el si acuma isi primeste rasplata,situatia din pacate e mult mai complexa dar eram interesat doar de speta respectiva
GermanAlex
Utilizator 10din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Puneti pe hartie cat ati primit si cheltuielile suportate de-a lungul timpului. Doar nu v-a dat banii sa ii tineti in rama?!, ci pentru a-l intretine. Anexati inscrisuri doveditoare, extrase de cont, chitante, costul caminului, costul infirmierei ... Toate astea le prezentati cand vi se cere. Batranetea vine si cu probleme de neincredere cronica, teama de singuratate, de parasire, ... de moarte. Incercati sa nu puneti la suflet pentru ca nu mai gandeste.
Din pacate vârstnici sunt usor influentabili,trec prin astfel de stări, au tendinta sa se certe tocmai cu cei apropiați discernămîntul e limitat etc.Sfatul primit anterior e pertinent puteti prezenta în cazul în care sunteti chemat la poliție acte din care sa rezulte cheltuielile făcute în interesul socrului dvs.