avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrul meu i-a dat soției economiile pentru că l-am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrul meu i-a dat soției economiile pentru că l-am îngrijit din momentul în care a făcut un AVC, fără să avem pretenții materiale, iar acum ne amenință și cere înapoi suma integrală. Ne poate acuza de înșelăciune dacă nu i-o restituim?

Socrul meu a facut un avc hemoragic eu si sotia mea ne am ocupat de el din momentul produceri incidentului sub toate aspectele operatie recuprare 4 luni a fost in pampers iar sotia mea i-a fost infirmiera,recuperare pe perioada urmatorilor doi ani cu multe internari pe la diverse spitale cu cheltuilei si energie proprie,a reusit sa se recupereze dar a ramas cu o pareza la mana si picior i am gasit o clinica unde sta momentan dar il aduceam frecvent acasa cam la 2 saptamani inclusiv toate sarbatorile am platit pe parcursul catorva ani taxa lunara la clinica respectiva fara sa avem nici o pretentie financiara de la el.In urma cu 1 an el i a dat sotiei mele economiile ce le avea in banca,a mers cu sotia la banca si a trecut-o pe ea titulara pe depozitele lui iar sotia mea l-a trecut imputernicit.In urma cu cateva luni si a schimbat atitudinea si au urmat niste certuri urate intre noi care au culminat cu o serie de amenintari din partea lui cu presiuni si telefoane la toti cunoscuti nostri facandu-ne hoti si excroci si avand pretentia sa i returnam integral suma respectiva.Acuma merge sa faca plangere la politie pt inselaciune si urmeaza sa ne actioneze in instanta.Noi am refuzat sa-i inapoiem bani.Stiu ca nu am facut nimic ilegal ne poate acuza de inselaciune?Invoca ca era bolnav si nu avea discernamant cea ce este o minciuna.Daca am fi folosit banii care i avea in depozite pe timpul ultimilor 4 ani cat a fost bolnav banii erau cheltuiti de mult.Care ar fi sansele sa castige in instanta sau politia sa intreprinda vreo masura?Mai trebuie sa fac o precizare dupa izbucnirea scandalului sotia mea l-a scos ca imputernicit.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta a fost optiunea socrului dumneavoastra, de a va remite o sume de bani.

Nu este savarsita nicio infractiune, din relatarea expusa de dumneavoastra.

Sumele de bani au fost remise cu titlu de donatie.

Dumneavoastra i-ati oferit sprijin.

De asemenea, i-ati asigurat subizistenta, folosind efectiv sumele de bani remise.

Din pacate conflictul a contiunat a facut plangere la politie pt inselaciune am fost chemati la politie unde am dat declaratii iar dosarul a fost trimis la Parchetu Militar pt ca sotia mea e cadru MAI maine suntem chemati pt audieri eu in calitate de martor am primit citatia iar sotia mea a fost anuntata telefonic nu stiu in ce calitate dar banuiesc ca tot martor.Nu mi am angajat avocat o sa merg sa spun exact adevarul si eu si sotia mea credeti ca era nevoie sa angajez un avocat?Socru ne acuza de multe chesti care nu nici o legatura cu realitatea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa intelegeti ca multi oamenii batrani dezvolta probleme psihice. Solutia e sa le cantati in struna si sa faceti ca pana acum. Mintea zboara si se cred inca in putere si cu idei ca pot muta muntii. Nu va poate acuza de nimic, dar ca imputernicit poate goli contul si pierde banii. Din pacate multi vom ajunge la fel, deci compasiune si intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani furati in cuplu mirunaddd mirunaddd Am vandut un apartament impreuna cu sotul, banii au intrat in banca, intr-un cont pe numele meu. Ulterior am creat 4 depozite pe numele meu, al sotului, al ... (vezi toată discuția)
Depuneri false de catre agent bancar - cui ma adresez ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Socrul meu suspectez ca a fost victima unei inselaciuni. Respectiv agentul bancar incasa suma care trebuia depusa pentru un depozit, fara sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi ajut sotia? anonim2009 anonim2009 buna ziua in urma cu 1 saptamana pe 19- sotia mea - a fost luata cu acord sau fara nu stiu- de acasa si a mers la parinti. La acel moment eram plecat din ... (vezi toată discuția)