Am urmatoarea problema: Statul Roman a fost proprietarul, pana in anul 2013, unui imobil care are mai multe apartamente si a vandut unul in 2013 vecinului nostru si altul ni l-a vandut noua in anul 2015, ambele fiind inscrise in Cartea Funciara si acum vecinul vine si spune ca o incapere din apartamentul nostru a fost folosita ”exclusiv de proprietari, de mai bine de 20 de ani, posesia fiind transmisa de la un proprietar la altul”.
Acum, Statul Roman a avut acolo chiriasi si se poate sa fie de mai bine de 20 de ani folosita de chiriasii lui dar proprietarul Statul Roman mi-a transmis mie in 2015 prin contract de vanzare-cumparare si incaperea respectiva. De cand se socoteste termenul de 20 de ani ? Din anul 2013 (Statul Roman fiind proprietarul ambelor apart.) sau de cand a avut chiriasi acolo si era folosita de catre chiriasi din apartamentul vecinului / Statului Roman ?
Vreau sa stiu daca se merita sa ma lupt cu vecinul sau îi cedez incaperea care mi-a fost vanduta mie si este intabulata cu schite CF in favoarea apartamentului meu.