avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor Statul Roman a fost proprietarul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor Statul Roman a fost proprietarul

Am urmatoarea problema: Statul Roman a fost proprietarul, pana in anul 2013, unui imobil care are mai multe apartamente si a vandut unul in 2013 vecinului nostru si altul ni l-a vandut noua in anul 2015, ambele fiind inscrise in Cartea Funciara si acum vecinul vine si spune ca o incapere din apartamentul nostru a fost folosita ”exclusiv de proprietari, de mai bine de 20 de ani, posesia fiind transmisa de la un proprietar la altul”.

Acum, Statul Roman a avut acolo chiriasi si se poate sa fie de mai bine de 20 de ani folosita de chiriasii lui dar proprietarul Statul Roman mi-a transmis mie in 2015 prin contract de vanzare-cumparare si incaperea respectiva. De cand se socoteste termenul de 20 de ani ? Din anul 2013 (Statul Roman fiind proprietarul ambelor apart.) sau de cand a avut chiriasi acolo si era folosita de catre chiriasi din apartamentul vecinului / Statului Roman ?

Vreau sa stiu daca se merita sa ma lupt cu vecinul sau îi cedez incaperea care mi-a fost vanduta mie si este intabulata cu schite CF in favoarea apartamentului meu.

Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:13, 9 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ii cedati nimic, nu are decat sa faca ce actiune vrea, nu are nici o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se socoteste posesia de 20 de ani ? Cristina37 Cristina37 Am urmatoarea problema: Statul Roman a fost proprietarul, pana in anul 2013, unui imobil care are mai multe apartamente si a vandut unul in 2013 vecinului ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță ... Virgiliu Lustun Virgiliu Lustun Cum se contestă situația de încălcare a dreptului de folosiță legală următoare? În forum/discutie_752829 din februarie am arătat că în 1983, ... (vezi toată discuția)