avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De cand se socoteste posesia de 20 de ani ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De cand se socoteste posesia de 20 de ani ?

Am urmatoarea problema: Statul Roman a fost proprietarul, pana in anul 2013, unui imobil care are mai multe apartamente si a vandut unul in 2013 vecinului nostru si altul ni l-a vandut noua in anul 2015, ambele fiind inscrise in Cartea Funciara si acum vecinul vine si spune ca o incapere din apartamentul nostru a fost folosita ”exclusiv de proprietari, de mai bine de 20 de ani, posesia fiind transmisa de la un proprietar la altul”.

Acum, Statul Roman a avut acolo chiriasi si se poate sa fie de mai bine de 20 de ani folosita de chiriasii lui dar proprietarul Statul Roman mi-a transmis mie in 2015 prin contract de vanzare-cumparare si incaperea respectiva. De cand se socoteste termenul de 20 de ani ? Din anul 2013 (Statul Roman fiind proprietarul ambelor apart.) sau de cand a avut chiriasi acolo si era folosita de catre chiriasi din apartamentul vecinului / Statului Roman ?

Am consultat doi avocati care au avut pareri diferite si vreau si alte opinii ca sa stiu daca se merita sa ma lupt cu vecinul sau îi cedez incaperea care mi-a fost vanduta mie si este intabulata cu schite CF in favoarea apartamentului meu.

Incaperea respectiva nu a fost folosita nici de catre mine si nici de catre vecin pana acum, eu am intrat acum si am inceput sa o folosesc si vecinul ma ameninta ca ma va da in judecata cu ”actiune posesorie in reintegrare” iar in notificarea lui mai scrie si: ”folosita exclusiv de proprietari, de mai bine de 20 de ani, posesia fiind transmisa de la un proprietar la altul”.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti un act de vanzare-cumparare intabulat in CF nu aveti de ce sa va faceti probleme. Posesia se ia in discutie la uzucapiune, ori in cazul dvs., chiriasul nu poate uzucapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor statul roman a fost proprietarul Cristina37 Cristina37 Am urmatoarea problema: Statul Roman a fost proprietarul, pana in anul 2013, unui imobil care are mai multe apartamente si a vandut unul in 2013 vecinului ... (vezi toată discuția)
Dupa 25 de ani de folosinta a unui teren intravilan ... brafa brafa buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie in acest caz in care tata-l meu a folosit un teren intravilan de mai bine de 25de ani (terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune imobil tipadana tipadana as dori un model de actiune pentru uzucapiune imobil sau ce credeti ca este indicat de facut. Locuiesc cu chirie într-o casa, proprietat Stat,care se afla pe ... (vezi toată discuția)