buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o informatie in acest caz in care tata-l meu a folosit un teren intravilan de mai bine de 25de ani (terenul fiind proprietatea statului luat in 1983prin legea D223/1974) si sa-mi spuneti daca exista vre-o lege prin care iti poate ramane terenul? .
va multumesc pentru raspuns, dar as mai pune o intrebare:
Pentru a invoca uzucapiunea avem nevoie de ceva acte doveditoare ca l-am folosit acel teren?
mentionez ca sunt racordate cateva utilitati pe numele tatalui ex. curent electric ,gaz,apa, si anul acesta si canalizare. Acestea nu sunt racordate decat de vreo 15-20 de ani, dar terenul este folosit de prin anul 1984 de pe vremea comunistilor in care tatal meu era nevoit sa plateasca o anumita cota din productia agricola de pe acel teren cat si animale(ex. iepuri).
Va vor trebui dovezi prin care sa probati posesia. Probe admisibile pentru dovedirea posesiei sunt : inscrisurile, martorii, interogatoriul partii adverse.
referitor la uzucapinuea teren/imobil intabulat drept proprietate statul roman in baza D.223/1974 si cu titlu de parcelare am auzit din vorba in vorba ca nu se mai poate uzucapa, cum ca ar fi o lege ce nu permite uzucapiunea in astfel de conditii...este adevarat?
Depinde cand a avut loc intabularea dreptului de proprietate in favoarea Statului Roman. Prin intabulare Statul Roman s-a manifestat ca proprietar, imprejurare care a intrerupt termenul de prescriptie achizitiva - uzucapiunea.
Intreruperea termenului de prescriptie putea opera doar daca a intervenit dupa ce tatal dvs. a inceput posesia asupra imobilului.