avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa 25 de ani de folosinta a unui teren intravilan ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa 25 de ani de folosinta a unui teren intravilan ...

buna ziua
va rog sa ma ajutati cu o informatie in acest caz in care tata-l meu a folosit un teren intravilan de mai bine de 25de ani (terenul fiind proprietatea statului luat in 1983prin legea D223/1974) si sa-mi spuneti daca exista vre-o lege prin care iti poate ramane terenul? .
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:41, 11 Septembrie 2011
Puteti invoca uzucapiunea dupa o perioada de 30 ani. Mai aveti de asteptat 5 ani.
va multumesc pentru raspuns, dar as mai pune o intrebare:
Pentru a invoca uzucapiunea avem nevoie de ceva acte doveditoare ca l-am folosit acel teren?
mentionez ca sunt racordate cateva utilitati pe numele tatalui ex. curent electric ,gaz,apa, si anul acesta si canalizare. Acestea nu sunt racordate decat de vreo 15-20 de ani, dar terenul este folosit de prin anul 1984 de pe vremea comunistilor in care tatal meu era nevoit sa plateasca o anumita cota din productia agricola de pe acel teren cat si animale(ex. iepuri).
Va vor trebui dovezi prin care sa probati posesia. Probe admisibile pentru dovedirea posesiei sunt : inscrisurile, martorii, interogatoriul partii adverse.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
referitor la uzucapinuea teren/imobil intabulat drept proprietate statul roman in baza D.223/1974 si cu titlu de parcelare am auzit din vorba in vorba ca nu se mai poate uzucapa, cum ca ar fi o lege ce nu permite uzucapiunea in astfel de conditii...este adevarat?
Depinde cand a avut loc intabularea dreptului de proprietate in favoarea Statului Roman. Prin intabulare Statul Roman s-a manifestat ca proprietar, imprejurare care a intrerupt termenul de prescriptie achizitiva - uzucapiunea.
Intreruperea termenului de prescriptie putea opera doar daca a intervenit dupa ce tatal dvs. a inceput posesia asupra imobilului.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - impotriva cui este indreptata? claudiuvlad claudiuvlad Buna ziua, Intampin o situatie ciudata cu instantele romanesti prin judecarea spetei uzucapiunii. Am fost pus in proprietate la inceputul anului 2006, prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)