avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune imobil

as dori un model de actiune pentru uzucapiune imobil sau ce credeti ca este indicat de facut.
Locuiesc cu chirie într-o casa, proprietat Stat,care se afla pe un teren , proprietate Stat. Eu vreau sa cumpăr casa. Am fost la o PF autorizata cadastru şi mi-a facut plan situatie, de incadrare in zona. Terenul este o parcela, dar la CF ( Moldova) nu apar 2 parcele : curti şi constructii.
Ce trebuie de facut?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 23:29, 30 Ianuarie 2012
Fiind proprietatea Statului nu puteti uzucapa.
~ Conținut șters la cerere ~
Fiind chirias, nu puteti uzucapa, intrucat vorbim de un detentor precar, nu de un posesor. Tot ce puteti face este sa cumparati casa respectiva de la primaria cu care aveti contract de inchiriere. Ganditi-va ce simplu ar fi ca toti chiriasii din Romania sa introduca actiuni in uzucapiune pentru imobilele pe care le ocupa!
Presupun ca cei de la primarie si-au dat acordul pentru vanzarea casei...

Ce trebuie facut ca sa ce?
1. sa cumparati casa? Pentru aceasta aveti nevoie de acordul primariei probabil ca il aveti daca ati platit pentru planul de situatie...
2. sa intrati in posesia terenului aferent curtii? Tot cerere la primarie, de cumparare - daca vor sa vanda - sau concesionare...
3. sa apara in CF curti si constructii? Acum ce apare? Doar terenul? In acest caz ma hazardez cu un posibil raspuns:
Dupa ce veti avea contractul de vanzare cumparare veti merge si veti intabula cladirea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters83715 ContSters83715 Cineva a primit un teren de la ICS Mogosoaia in FOLOSINTA, pe baza de adeverinta, care sa ii foloseasca si in caz de control. Acum dupa 30 de ani este ... (vezi toată discuția)