avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie

Buna seara,
va rog ajutati-ma in urmatoarea problema:
Mama este proprietara unui teren, pe care ne-am hotarat sa construim o casa (mama, eu si sotul meu). Se poate obtine certificatul de urbanism si autorizatia de constructie pe numele a toti trei? Trebuie facut vreun act juridic/notarial in acest scop?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 17:57, 29 Noiembrie 2009
In acest caz, mama dvs trebuie sa va transmita dreptul de proprietate asupra terenului dvs. (eventual, impreuna cu sotul dvs.). Astfel, toate actele noii constructii vor iesi direct pe numele dvs. In caz contrar, vor iesi pe numele mamei si abia in urma dezbaterii succesiunii (daca sunteti singurul mostenitor) va va fi transmisa proprietatea imobilului si a terenului respectiv.
Fiind unicul mostenitor iar succesiunea provenind din partea mamei dvs,grija dvs nu este obligatoriu in aceasta directie.
In calitate de unic mostenitor,ori acum ,ori la momentul dezbaterii succesiunii ,veti intra in posesia masei succesorale,cu drepturi egale cu sotul dvs
In situatia in care mama dvs consimte ,aveti dreptul sa notificati actul liber consimitit din partea acestaeia de a va ceda dreptul asupra terenului ,astfel incat sa deveniti proprietari ai acestuia ,cat si ulterior a edificiilor inaltate pe acesta
Puteti incheia un contract de superficie in vederea constituirii dreptului de folosinta asupra terenului pe care vor fi edificate viitoarele constructii proprietatea Dvs. si a sotului Dvs.
In acest sens, proprietarul terenului ramane mama Dvs. iar certificatul de urbanism si autorizatia de constructie vor putea fi eliberate Dvs. si sotului Dvs., in calitate de proprietari ai viitoarei constructii.
buna ziua!
am si eu daca se poate cateva intrebari legate de obtinerea unei autarizatii de constructie. pe scurt parinti mei au un teren de 390 mp pe el existand 2 corpuri de case una noua pe care o pastreaza ei si un corp de casa veche .EI au vreut sa ne dea parcela care are casa veche pe ea ..sa o demolam si sa construim o casa nou . Toate bune si frumoase pana acum ...parintii mei au inceput demersurile pentru cartea funciara pentru intreg terenul ..apoi pentru cele 2 parcele respectiv cea cu casa noua si cea su casa demolabile ..au facut acte de demolare pentru casa veche ... acum avem 2 numere cadastrale .Problema este alta cand am ajuns la primarie am aflat ca nu se poate constui pe suprafata aceea pentru ca are 118 mp ..si trebuie minim 150mp .Acum intrebarea mea este cum pot alipii iar cele 2 terenuri pentru a putea construi legal pe parcela mica 118 mX-(. va multumesc!
Simplu...nu trebuiau facute acte de demolare ci direct Autorizatie de constructie pentru consolidare, extindere imobil existent(degradat, din paianta, etc...), caz in care suprafata terenului nu mai conta! Nu ati cerut sfatul unui arhitect?
Cititi si aici o situatie similara...
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
doina_manuela, utilizator

Alte discuții în legătură

Construire casa Milla_Paris Milla_Paris Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Latime minima teren pentru constructie alig171 alig171 Salutare. Am citit cateva posturi care se asemanau cu ceea ce urmeaza sa va intreb dar tot nu sunt convins de ceea ce am citit. Am un teren intravilan.Pe ... (vezi toată discuția)