Am fost notificați, toți locatarii, că avem de achitat o sumă pentru repararea unei mașini pe care a căzut gheață de pe bloc, în caz contrar urmând să ne vedem în instanță. Ce mă sfătuiți?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu nou reziential nu de mult timp. Intr-o zi pe usa de la intrarea in bloc era lipita o notificare de la un avocat adresata tuturor locatarilor blocului de la ambele scari (exceptand 2 apartamente) in care se specifica faptul ca intr-o zi a cazut gheata de pe bloc pe o masina cauzand daune si conform devizului de reparatie a masinii, fiecare apartament este obligat sa achite o suma pentru repararea respectivei masini in termen de maxim 10 zile de la data acestei notificari. In caz contrar se v apela la instanta de judecata.
As dori sa va cer sfatul legat de aceasta problema.
Va multumesc
Lasați-l să vă dea în judecată, veți invoca inclusiv excepția lipsei calității procesuale pasive!
Ar trebui să dea Asociația de Proprietari însă nici aceasta nu se știe dacă va răspunde, e posibil ca vinovăția, ca element sine qua non al răspunderii civile delictuale, să nu poata fi dovedită.
SymoCry
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Deoarece pagubitul (care nu locuieste in acest bloc si care in momentul cand a cazut gheata pe masina acestuia se afla intr-o parcare privata a blocului nostru) nu s-a inteles cu devoltatorul imobiliar si neavand asociatie de proprietari, toti locatarii am fost dati in judecata. In urma unei discutii dintre locatari, am desemnat o persoana care sa discute cu un avocat despre chemarea noastra in judecata. In urma discutiei cu doi avocati, vecinul nostru ne-a comunicat ca nu se poate face nimic si ca nu avem sanse de castig. Precizez ca in momentul cand a cazut zapada nu erau parazapezi pe bloc si care au fost ulterior pusi (cel mai probabil de dezvoltatorul imobiliar care inca mai are de terminat niste blocuri care sunt inca in constructie) ceea ce dovedeste ca coperisul blocului nu a fost facut corespunzator( de fapt si in interiorul anumitor scari nu sunt lucrarile terminate - lipseste balustrada in anumite locuri). Avem dovezi ca parazapezii au fost pusi ulterior.
Vreau sa va intreb daca noi ca locatari putem face ceva sau trebuie sa platim (eventual cum) din moment ce am fost dati in judecata? Poate fii tras la raspundere dezvoltatorul imobiliar sau firma de constructii care a plecat de ceva timp de pe santier? Cine va raspunde la tot ceea ce s-a intamplat?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat.
Trebuia sa negociati ca sa va micsorati cheltuielile. Luati acel avocat si vedeti pretentiile si negociati, eventual in transe lunare sau o parte mai mica etc. Daca deja e actioune in instanta, depuneti o intelegere in instanta ca sa nu mai platiti si cheltuieli de judecata. Negociati-le si pe acelea.
SymoCry
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In comunicarea primita de la judecatorie, pagubitul cere de la inceput si cheltuielile de judecata. Poate fi tras la raspundere dezvoltatorul imobiliar sau firma de constructii care a plecat de ceva timp de pe santier? Cine va raspunde la tot ceea ce s-a intamplat, noi locatarii? Se poate face ceva sau este adevarat ca nu vom castiga, si ne vom pierde timpul si banii?
Multumesc.
Citatie
SymoCry
Buna ziua,
Daca eu si cu toti vecinii am fost dati in judecata deoarece a cazut zapada masina unei persoane care nu locuieste in bloc si a parcat in parcarea ... (vezi toată discuția)